Geçtiğimiz günlerde Ak Partiye yakınlığıyla bilinen Haber7 adlı internet sitesinde CHP kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un RTÜK Üygeliği döneminde FETÖ Kanallarını koruyup kolladığı iddiası ortaya tıldı. İddiaya göre CHP'li Ali Öztunç FETÖ Kanallarına ceza verilmesi için yapılan görüşmelerde ceza verilmemesi yönünde oy kullanmıştı.

İddianın ortaya atılmasının ardından CHP Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın sorunlarını dile getirdiği için kendiisne iftira atıldığını iddia etti ve şu açıklamayı yaptı:

Değerli hemşehrilerim ; ben çalıştıkça, milletin hakkını savundukça , eksiklikleri dile getirip çözüm yolları buldukça, memleketime hizmet ettikçe birileri rahatsız oluyor. Açıkça söylüyorum rahatsız olan olsun umurumda değil. Ben hizmet etmeye devam edeceğim. Yanlışları söylemeye devam edeceğim. Afşin Elbistan Termik santrali kül saçıyor, Aksu çayı zehirli akıyor demeye devam edeceğim. İftira atanlar, yalan yanlış haberler yaptıranlar bilsin ki sizden korkan sizin gibi olsun. İftiralarınız bana uymaz ama size yakışır. Çoktan çok azdan az gider. Hodri meydan.

Ali öztunç ayrıca Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek Ak Partili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı hayrettin Güngör'e yüklenmiş ve Güngör'ün odasından çıkarak halkın arasına girmesini ve çalışmaya başlamasını istemişti. Öztunç'un bu açıklamaları sonrası Ak Parti İl Gençlik Kolları bir klip hazırlayarak Başkan Güngör'ün halkın arasında çekilmiş grüntülerinin yer aldığı bir klip hazırladı.

Ali Öztunç bu klibe ve kendisini fETÖ ile iltisaklı göstermeye çalışan haberlere yine sosyal medyadan cevap verdi. Öztunç sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

Değerli Kahramanmaraşlı hemşerilerim; Pazartesi günü düzenlediğim basın toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün performansını değerlendirerek açıklamalarda bulunmuştum. O kadar rahatsız etmişim ki hemen saldırmaya başladılar. FETÖ’cülerle beraber maklubeye kaşık sallayanlar hayatta bana tutmayacak iftira attılar. Güldüm geçtim. Sonra satılık medyalarından saldırı yaptırdılar. Azdan az çoktan çok hodri meydan dedim. En son Hayrettin Güngör’ün seçim kampanyasında çekilmiş fotolarıyla hazırlanan bir klip yapmışlar. Güngör’ün annesinin köyü olan Ekinözü Kabaktepe köyüne seçim dönemi gidip yol sözü verdiğini ama hala yolu yaptırmadığını söyledim. İddiamın arkasındayım. Eğer yürekleri varsa beraber yine Kabaktepe’ye gidelim. Bakalım yol var mı yok mu? Sanıyorlarki iftira atınca ben korkacağım. Her gün eksikliklerinizi anlatmaya devam edeceğim. Milletim ile beraber milletimin arasında olmaya devam edeceğim. Açık açık söylüyorum hodri meydan buyrun beraber gidelim bu köylere? Var mısınız?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali öztunç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye ve Ak Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları arasında başlayan tartışmanın nasıl sonuçlanacağı ve Öztunç'un Hodri Meydan açıklamasına Başkan Güngör'ün nasıl cevap vereceği merak konusu.