Partisinin Adapazarı 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Bakan Işık, ülkeyi her alanda şaha kaldırmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin her tarafını duble yollarla donattıklarını kaydeden Işık, yol yaptıkça birilerinin kendilerini yolsuzlukla suçlamaya kalktığını belirtti. Yolla yolsuzluğun bir arada olamayacağını savunan Işık, şunları söyledi; "Eğer bir yerde yolsuzluk yapılıyorsa yola kaynak bulamazsınız. Yol yapmaya para kalmaz. Bütün kaynaklar ne olur? Yolsuzluğa gider. Eğer bir yerde yol varsa demek ki kaynaklar yolsuzluğa değil, yola gidiyordur. Şimdi soruyorum; 17 bin 500 kilometrelik duble yolu AK Parti yaptı mı? Yaptı. Bunu CHP'de biliyor. MHP'de biliyor. HDP'de biliyor. Herkes biliyor. Peki 17 bin 500 kilometre ki cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılan toplam duble yol 6 bin 100 kilometre. Neredeyse 100 yıllık dönemde 6 bin 100 kilometre duble yol yapan bir ülke eğer 12 yılda 17 bin 500 kilometre duble yol yaptıysa demek ki yol var. Yol varsa burada yolsuzluk olmaz. Bazıları ufak tefek hırsızlıkları 'falan filan yolsuzluk' diye büyütüp şey yapmaya çalışıyor. Ona da karşıyız. Onunla ilgili her türlü mücadeleyi veriyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah yolsuzluklarla mücadelede çok daha etkin tedbirleri yürürlüğe koyacağız. Yolla yolsuzluk bir arada olmaz. Eğer yol varken sizi biri yolsuzlukla suçluyorsa bilin ki onun niyeti ülke sevdası falan değildir."

Aralarında yanlış yapan varsa, 'çürük elma' diye tabir edecekleri kişiler varsa bunlarla ilgili de gereken işlemleri yapmaktan hiçbir zaman çekinmediklerini dile getiren Işık, "Bundan sonra da çekinmeyiz. Tüyü bitmemiş yetimin malına elini uzatanın eli kırılsın' anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL

Yerli otomobili çok yoğun şekilde çalıştıklarını belirten Bakan Işık, yerli otomobili Allah'ın izniyle yapacaklarını ifade etti. Işık, yerli otomobille ilgili şunları kaydetti; "Şimdiye kadar 'Türkiye niye yapamadı?' derseniz. Bir tek cevabı var. Bakın bu ülke 1940'larınbaşında uçak üretti. Maalesef bugün bizi her şeyle suçlayan CHP iktidarı o dönemde 'bu adam başımıza bela olur' diye Nuri Demirağı batırdı ve Türkiye'nin uçak sanayiini maalesef öldürdü. 1960'larda Türkiye yerli otomobili yaptı. Ama dönemin iktidarı maalesef 'ne işiniz var sizin otomobille. Biz veririz. Siz kullanırsınız' mantığına teslim oldu ve 1960'larda bir treni daha kaçırdık. Ama şimdi Allah'ın izniyle yerli arabayı üreteceğiz. Neden? Siyasi iktidar tamamen arkasında. İnşallah bu otomobilin üretiminde en önemli rollerden birini de Sakarya üstlenecek. Sakarya'yı Türkiye'nin en güçlü olduğu alanlardan bir tanesinde otomotiv sektöründe çok daha güçlendirmek arzumuz ve kararlılığımız var. Artık Tekirdağ, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya burada çok güçlü bir işbirliği içerisinde Allah'ın izniyle Türkiye'ye ve dünyaya yeni bir markayı hediye edecek. Bu noktada çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor."