Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kahramanmaraş'a geldi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘İki Kardeş Şehrin Hikâyesi: Kahramanmaraş ve Trabzon Buluşması’nda bir araya geldi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Kahramanmaraş ziyareti akıllara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngö ile Trabzonlu bir kadın arasında geçen diyalogu getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Trabzonlu olduğunu söyleyen bir kadın arasında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. 

Esnaf ziyareti sırasında Başkan Güngör sohbet ettiği bir kadının Trabzonlu olduğunu öğrenince "sizi biz müslüman yaptık" demiş, kadının şaşırarak "nasıl yani?" diye sorması üzerine Güngör ise duruma açıklık getirmişti. O günlerde başkan Güngör'e çok yoğun tepki yağmış, TBMM gündemine taşınmış ve ulusal medyada da günlerce haber olmuştu.

Başkan Zorlu'nun Kahramanmaraş'ı ziyaret etmesi üzerine sosyal medyada pek çok kişi tartışma yaratan o olayı yeniden gündeme getirdi.