Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Bodrum sahillerinde kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ın cesedinin insanlığın iflas etmesi yanı sıra ülkeyi yönetenlerin dış politika iflasının açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Çakmak yaptığı açıklamada Baylan'ın ağabeyi ve annesinin Bodrum kıyısına vuran cesetlerinin yürek yakan bir çığlık olduğunu belirtti. Çakmak, şunları kaydetti: "Siyasi iktidarın, dün canım kardeşim Beşer Esed diyerek başlayan muhabbetleri Şam Emevi Cami'de cuma namazı kılacağız diyerek başka bir hal aldı. Komşularımızla sıfır sorun diyerek başlayan Suriye muhabbeti Arap Baharı ile birlikte bir anda Esed gidecek Şam'a gireceğize evrildi. Şam'a gireceğiz diyenler ise ülkemize 2,5 milyon Suriyeli'nin girmesini sağladı. Bodrum sahillerine vuran Aylan'ın cesedi aslında bir anlamda bizim dış politika iflasının fotoğradır. Bu iflas fotoğrafı çerçeveli şekilde haykırıyor."

Çakmak, siyasi iktidarın, kendisi gibi düşünmeyen herkesi ya 'hain' diyerek ya da hayali düşman ederek yok etmeye çalıştığını belirten Çakmak, ileri demokrasi diyerek milletten oy alarak iktidar olanların ülkeyi getirdiği noktanın içler açısı olduğunu savundu.

Son aylarda özel okul, dershane ve medya baskınlarının artık zulme dönüştüğünü belirten Çakmak, en son İpek Medya Grubu'na yapılan baskınında 1 Kasım seçimleri öncesi bir gözdağı ve yıldırma operasyonu olduğunun altını çizdi. Her fırsatta sandıktan çıkan milli irade saygı diyenlerin 7 Haziran'daki iradeye saygı göstermediklerini vurgulayan Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Maalesef ülkemizde hukuk kalmamıştır. Yasama ve yargı yürütmenin elinde oyuncak haline geldi. 7 Haziran seçimleri iktidarın kimyasını bozdu. Ülkemiz üçüncü dünya ülkelerinde olduğu gibi Baas tipi rejimlere dönüştü. Ülkemiz resmen parti devletine dönüştü. Üstünlerin hukukundan hukukundan üstünlüğüne geçeceğiz diyenler bugün kendi hukuk sistemlerini kurarak milli iradeyi susturmuşlardır. "