Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Samsun’da hiçbir ilkesi ve sınırı olmayan bir güçle mücadele ettiklerini, bu gücün devlet kaynaklarını sınırsızca kullandığını savundu. Süslü, “AKP kaybettikleri 6. vekillerini alabilmek için belediye ve valilik kaynaklarını sonuna kadar kullanırken sosyal yardımlaşma fonunundan fakirlere dağıtılan yardımları da tehdit amaçlı kullandıklarına dair bilgiler geliyor.” dedi.

Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Ömer Süslü, 7 Haziran seçim sonuçlarından 1 Kasım seçimine gelinen süreci aktardı. Parti olarak hiçbir zaman görevden kaçmadıklarını ifade eden Süslü, daha ilk günün akşamında Türk halkını erken seçim blöfü ile tehdit eden AKP’nin şantajına boyun eğmediklerini kaydetti. Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıdan sonra gidilecek erken seçimde sandık güvenliğinin temin edilemeyeceğini düşünerek mahzurlu gördüklerini aktaran Başkan Süslü, “Maalesef AKP’nin üst aklı siyasi kapris ve hesap vermekten kaçmak için koalisyon hükümeti kurdurmayarak ülkeyi seçime mahkum etmiştir. Hükümet kurdurmayarak hırsızlara dokundurtmadılar.” diye konuştu.

KISITLI KAYNAKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

Yenik çıktığı bir önceki seçimin kayıplarını telafi etmek için AKP’nin her yolu denediğini öne süren Süslü, bu yolda devletin ve belediyenin bütün imkanlarının seferber edildiğini iddia etti. “Biz ise kıt ve kısıtlı kaynaklarla Samsun genelini adım adım dolaşıyoruz. Allah’a şükür ayakkabı kutularımız yok ama ayakkabılarımız var. Para sayma makinalarımız yok ama fedakar arkadaşlarımız var.” diyerek teşkilatlarının fedakar bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. AKP’nin seçim vaatlerini okuyan bir kimsenin ilk aklına gelen sorunun, '13 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Bunlar şimdi mi aklınıza geldi?' diye sormak geldiğinin altını çizen Süslü, “Seçime giderken devlet kaynakları ulufe gibi dağıtılıyor. Açılan iş kontenjanları AKP’lilerin gönderdiği listelerle doldurularak seçim rüşvetleri dağıtılıyor.” şeklinde konuştu.

FAKİRLER TEHDİT EDİLİYOR

Sosyal devlet ilkesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin fakirleri korumak için yürüttüğü sosyal devlet ilkesi gereğince dağıtılan sosyal yardımların AK Parti’nin elinde seçim kozu olarak kullanıldığını dile getiren Süslü, şunları kaydetti: “Şimdi bize gelen bilgilere göre başta kömür dağıtımı olmak üzere bazı yardımları dağıtmayı durdurmuşlar. ‘seçimden sonra dağıtılacak’ diyerek seçimi kaybetmeleri durumunda bu yardımları alamayacaklarını ima etmişler.” diyen Süslü, “Bu yardımlar hükümetlerin keyfine göre dağıtılmıyor. İktidara gelen her hükümet bunları dağıtmak zorundadır. Biz iş başına geldiğimizde fakir ve fukaramızı hiçbir şekilde rencide etmeden bu yardımları sürdüreceğiz.”

SAMSUN’DA BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ DE İYİ DEĞİL

Samsun’da büyükşehir de dahil olmak üzere belediyelerin görevlerini yapma yerine seçimde partilerine oy toplamaya çalıştığını öne süren Başkan Süslü, “Bakıyorsun vatandaş belediyeden alamadığı istimlak parasına karşılık ana caddeyi trafiğe kapatıyor. Başka ilçe belediyesi devletin imkanları ile topladığı bayan seçmenmelere altından kalkamayacağı vaatlerde bulunarak oy çalmaya çalışıyor.” dedi. Samsun’un bir önceki yıla göre ihracatının 193 milyon dolar gerilediğini anlatan Süslü, “Halkımız çek ve senetlerini ödeyemiyorsa, ithalat artıp ihracat düşmüş ise bunda en büyük suç bu ülkeyi ve şehri yönetenlerdir.” ifadelerini kullandı.