HDP Samsun milletvekili adayları Bafra ilçesinde ziyaretlerde bulundu. HDP adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) 1 milyon lira olduğu belirtilen makam aracını iade etme kararı almasının, partilerinin bir başarısı olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Samsun 1. sıra milletvekili adayı Alp Altınörs ve 2. sıra adayı Makbule Efe Baysal, konuyla ilgili açıklamalarda bulundular. Alp Altınörs, "Samsun’da, Bafra’da, diğer ilçelerde halkımızın ilgisi, teveccühü bizleri de heyecanlandırıyor. Bu seçimlerde Türkiye demokrasisi adına biz bir sorumluluk üslendik. Seni başkan yaptırmayacağız dedik. Türkiye’nin sürüklenmek istediği bu tek adam diktatörlüğüne karşı, bir tek parti anayasası yapılmasına karşı HDP’nin mutlaka parti olarak Meclis'e girmesi gerektiğini ortaya koyduk. Keza seçim bildirgemizde büyük insanlığa hitap eden kadınların, köylülerin, işçilerin, gençlerin taleplerini birleştiren bir program ortaya koyduk. Gerek seçim bildirgemiz gerek ortaya koymuş olduğumuz bu sorumluluk farklı bir karşılık buluyor hiç kuşkusuz." şeklinde konuştu.

HDP’li olan ya da HDP’li olmayan halkın yüzlerce kişinin şu anda HDP için oy topladığını ifade eden Altınörs, "Bafra’da da özellikle tarıma yönelik programımız; Türkiye'yi yeniden tarımda kendine yeterli hale getirme, köyleri canlandırmak, köyleri yeniden canlı birer yaşam ve üretim merkezine getirme bakış açımız büyük ilgi görüyor. İnsanlara bunu taşımaya çalışıyorum, çünkü Bafra bir tarım bölgesi, aynı zamanda yıkıma uğrayan bir bölge. 2011'den beri iktidarlar sürekli tarımı yıkıma uğrattılar. Köylünün, üreticinin harcadığı masraf ürün değerini bile karşılamayı bırakın, bazen onun biraz altında. Biz HDP olarak tarıma destek vereceğimizi, tarımı ön plana alacağımızı ifade ediyoruz. Tarım sadece tarım değildir, tarım bir yaşam kaynağıdır. Köylü kooperatiflerini, köylü sendikalarını destekleyeceğiz. Kamunun desteği ile köyleri yeniden canlandıracağız. Bafra’da bu özel bir ilgi çekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oylarını çok ciddi bir şekilde artıracaklarını öngörebildiklerini ifade eden Altınörs, "HDP bu seçimde Samsun'da bir sürpriz yapacaktır. Biz bütün bu adaletsizlikleri boşa çıkartabilecek yegane partiyiz. Düne kadar bu savunuluyordu, Diyanet İşleri Başkanlığının trilyonluk aracı, villası bunlar savunuluyordu. Şimdi demek ki ahlaken ona bile ağır gelmiş ki iade edeceğini söyledi. Bu HDP muhalefetinin bir başarısıdır. HDP muhalefeti güçlendikçe bunun gibi bütün adaletsizlikler bu ülkede gerileyecek; hırsızlık, soygun, yolsuzluk ortadan kaldırılacak ve biz kamu parası ile yapılan bu soygunları, bu yolsuzlukları boşa çıkartmaya da adayız. HDP, Meclis'te 60-70 kişilik bir milletvekili grubu oluşturduğunda emin olun bu soygunların gizlenmesi, bu soygunların savunulması daha zor hale gelecektir. HDP barajı aştığında ana muhalefet partisi olarak güçlü, etkili, halktan yana, gençten kadından işçiden yoksuldan yana bir muhalefet hareketi oluşturacaktır." şeklinde sözlerini tamamladı.

HDP Samsun 2. sıra adayı Makbule Efe Baysal da şunları söyledi: "Ben kadın adayı olarak önceliğimi hem kadın kimliğim hem de siyasetimin en temel başlıklarından birini kadın üzerinden kurarken diğer tüm yaşam alanlarını kucaklayan bir siyasi mücadeleyi esas alıyorum. Bu partinin yarısı kadın. 550 adayın yarısı kadın ve bu partide kadın meclisleri ve kadın meclisleri kadının geleceğini, kimliğini, özgürlük mücadelesini doğrudan destekler ve kadının aldığı kararlar bu partide sorgulanmaz. Doğrudan hayata geçirilir ve ben de 40 yıldır Karadeniz’de, Samsun’da yaşayan bir kadın olarak iki ovanın ortasında; bir tarafta Bafra Ovası, bir tarafta Çarşamba Ovası, kadının emeği ne kadar büyük, ne kadar yapan, yaratan bir yerde olduğunu biliyorum. Ama beraberinde kadınların yaşadığı sorunların ne kadar ağır olduğunun da çok iyi farkındayım. İşte biz Halkların Demokratik Partisi ve kadın aday olarak mücadelemin esaslarından biri; kadınların sosyal güvenceye kavuşturulması ve bunların bir hak olarak tüm insanların sosyal güvence içerisinde yaşamlarının daha güvenilir, daha yarın korkusundan uzak olması için mücadele vereceğiz."

Ziyaretlerde HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Baskın, HDP Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaya da hazır bulundu.