Demokrat Parti(DP) Samsun milletvekili adayı Erdem Demirdağ, "Şimdi görülen şu Demokrat Parti siyaseti mecliste olmadan Türkiye'de siyaseten hiçbir sorun çözülemez. Biz olmadan bu memleket idare edilemiyor. Edilebilseydi bu zamana kadar edilirdi." dedi.

DP Samsun İl Başkanlığı, 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde göstereceği adayları kamuoyuna düzenlediği toplantı ile tanıttı. İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda milletvekili adayları tek tek tanıtılmadan önce tüm adaylar adına listenin 1.sırasında yer alan Demokrat Parti Genel Idare Kurulu Üyesi Erdem Demirdağ konuştu. Konuşmasına eski belediye başkanlarından Burhan Özfatura'nın Bülent Arınç'a gönderdiği mektubu okuyarak başladı. Söz konusu mektupta AK Parti'nin ülkeyi getirdiği durumun açık seçik olarak anlatıldığını kaydeden Demirdağ, "Şimdi görülen şu Demokrat Parti siyaseti mecliste olmadan Türkiye'de siyaseten hiçbir sorun çözülemez. 1946 yılından bu zamana kadar değişik adalarda milletimize hizmet etmeyi prensip edinmiş partimizin meclisteki yokluğu maalesef ülkemizin idare edilmesini imkansız hale getiriyor. Biz olmadan bu memleket idare edilemiyor. Edilebilseydi bu zamana kadar edilirdi. Kendi yol arkadaşları da çıkıp bu şekilde eleştiride bulunmazdı. Önümüzde iki hedefimiz var. Birinci hedefimiz; devletin partilere yapılan yardım için gerekli olan barajın yüzde 3'e düşürülmesi neticesinde partiye verilecek her oyun bir karşılığının olduğunun partililere ve vatandaşlarımıza anlatılmasıdır. İkinci hedefimizde yüzde 10 barajının aşılarak meclise girmemizdir. Bu iki hedefimizi gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktır. Çalışmalarımıza önce evimizden sonra akrabalarımızdan daha sonrada tanıdıklarımızı ikna ederek bu seçimlerde partimize bir oy isteyeceğiz." dedi.

10 yaşından beri Demokrat Parti davasının içinde olduğunu hatırlatan milletvekili adayı Demirdağ, "Partinin her kademesinde görev aldım. Bugün milletvekilliği adayı olma görevi verildi onun için buradayım. Ben bunları niçin yapıyorum. Başka yerlerden gelen tekliflere davetlere icabet etseydim birileri gibi ben de her şey olabilirdim. Çok rahat Başbakan Yardımcılığı görevini yapıp bitirmiş gelip burada karşınızda oturuyor olurdum. Ama hayır kabul etmedim. Davaya sadakati en büyük borcum bildim. Bu davaya sadakatle bağlılığı en büyük vazifem bildim. Sizden de aynı gayreti, çabayı göstermenizi bekliyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından adayların isimleri okunarak kamuoyuna tek tek tanıtıldı. Milletvekili adaylarının listedeki sıralamasına göre isimleri şu şekilde; Erdem Demirdağ, Ertan Özgen, Çağdaş Gökpınar, Muhammet Gül, Meral Şenocak, Tevfik Yılmaz, Ali Öztürk, Mustafa Kemal Kumbasar, Mehmet Aydın.