DSP Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak, bağımsız yargı mensuplarının adil yargılamada 'hakperest' olması gerekirken bazı yargıçların 'akperest' olduğunu savundu.

Manavgat ve İbradı'da seçim çalışmalarını yürüten Çakmak, ülkede en önemli sorunun, aş, iş ve ekmekten önce hukuk olduğunu ifade etti. İnsanların kıt imkanlar ölçüsünde yaşayabileceğini, hürriyetsiz ve hukuksuz asla yaşayamayacağını vurgulayan Çakmak, "Ekmeksiz yaşanabilir ama;hürriyetsiz yaşanamaz. Bir ülkede insanların güvencesi bağımız yargıdır. Maalesef ülkemizde hukuk ayaklar altınadır. Siyasi irade yargıyı da yürütmeye bağlayarak hukuku susturmuştur." dedi.

Bir Ankara savcısının seçimlere belirli bir süre 'kala siyasi iktidarın hoşuna gitmeyen bazı medya organlarının yayınlarının fişini çekin talimatı' verdiği yönündeki iddialarının 21'nci yüzyıl Türkiye'sinde utanç verici olduğunu savunan Çakmak, askerlerin yaptığı 1982 Anayası'nda bile 'basın özgürlüğünün' koruma altında olduğunun altını çizdi.

Askeri darbe dönemlerinde bile olmayan bu tür uygulamaların vatandaşa adalet dağıtması gerekenlerin kendi işlerini yapmada 'hakperest' olması gerekenlerin nasıl 'akperest' olduğunun en açık göstergesi olduğunu öne süren Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Eğer ülkemizde savcının talimatı gerçekleşirse ülkemiz dünyadan hızla uzaklaştığını tescil etmiş olur. Bunun faturası da çok ağır olur. Bunun faturası ilk önce kendisini ekonomide gösterir. Gelişmiş ülkelerde ekonomik kalkınma her zaman demokrasi çıtasının yüksekliğiyle meydana gelmiştir. Savcının talimatı gerçekleşirse Rusya'nın Ruble'de yaşadığı sıkıntıyı bizde paramızın değerinin düştüğünü hep birlikte görürüz. Ülkemiz, bu tür antidemokratik uygulamalarla 2 yıl içinde taraf olduğu bütün Avrupa Birliği (AB) kriterlerinden süratle uzaklaştı. Savcının, 'akperest' talimatına ilk tepkiyi vermesi gereken ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek olmalı. Talimat yerine gelirse ekonomide dibe vurarız."