DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 7 Haziran seçimleri sonrası sandıktan çıkan Meclis tablosuna göre bir koalisyon hükümetinin kurulamamasının en fazla turizm sektörüne zarar vereceğini söyledi. Seçim sonrası sandıktan milli iradenin tecellisinin bir hükümete dönüşememesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, Türk lirasının, 1 Ocak'tan bu yana uluslararası para primleri karşısında değer kaybının yüzde 30'a ulaştığını, bununda turizm sektörüne yansımasının kötü olduğunu kaydetti.

DSP Manavgat İlçe Başkanı Çakmak yaptığı açıklamada, 25. dönem milletvekillerinin halkın iradesine saygı göstererek 7 Haziran seçimleri sonucuna göre bir hükümetin kurulması için parti liderlerine ve parti yönetim kurullarına baskı uygulaması gerektiğini vurguladı. Çakmak, "Milli irade saygısızlığına ilk önce 25 dönem milletvekilleri tepki göstermesi gerekir. Kasımda seçim olsa seçilen 25 dönem milletvekilleri yeniden listeye girmesi yada girse de 5 ay sonra halkın karşısına çıkıp ta ne diye oy isteyecek. Halka siz bizi 7 Haziran'da Meclis'e gönderdiğiniz 5 ay sonra biz ülkeyi yönetecek bir hükümet çıkaramadık bize ne olur yeniden oy verin mi diyecek?" dedi.

Ülke ekonomisinin yeni bir erken seçimi kaldıramayacağını belirten Çakmak, halkın sorunlarına çözüm bulunması için 7 Haziran seçimleri Meclis tablosuna göre bir hükümetin çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Belirli bir proje tarafından ülkenin bilinçli bir şekilde erken seçime sürüklediğinin altını çizen Çakmak, "Meclis'te grubu bulunan partiler ülke erken seçime gitse halkın karşısına çıkıp ne diye oy isteyecekler merak ediyorum. 2 ay önce seçim olmuş halk sandıkta iradesini beyan etmiş. Hiç bir partiye tek başına iktidar olma şansı vermemiş. Uzlaşın bir hükümet kurun demiş. Avrupa'nın en güçlü ekonomisine sahip Almanya yıllardır koalisyonla yönetiliyor. Almanya'nın seçim sistemi bilinçli bir şekilde tek başına değilde koalisyonla yönetilmeye yönelik hazırlanmış durumda. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği(CDU) son seçimde yüzde 45 oy almasına karşı tek başına iktidara gelemedi. Ülkemiz sürekli seçim yaparak AK Parti'nin iktidara gelmesini bekleyecek. Muhtemel bir erken seçimde AK Parti yeniden tek başına iktidar olamazsa ardından bir seçim mi daha mı denilecek. Meclis'teki partiler milli iradenin verdiği saygıyı millete karşı en iyi şekilde göstermeli. Ülkemizde sistem tıkanmış durumda. Bürokrasi işlemi. 7 Haziran seçimleri sonrası hükmünü yitirmiş bir hükümet ülkeyi idare ediyor ve kaderini belirliyor. Milli iradeye saygın diyenler sandıktan çıkan sonuca da saygı göstermeli." diye konuştu.