Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz barış içerisinde, sükunet-suhulet içerisinde bu seçimlerin atlatılmasının mücadelesini vereceğiz. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor." dedi.

Bosna-Hersek'te düzenlediği basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, Adana ve Mersin'deki HDP bürolarını hedef alan bombalı saldırılarla ilgili bir zanlının tespit edildiğini ve takibinin devam ettiğini söyledi.

Saldırıların siyasi sorumlusu olarak kendisi ve hükümetin gösterilmesini değerlendiren Erdoğan, "Bakınız, bu sürecin başından itibaren aslında sıkıntısı olmayan, hakikaten sükunet, suhulet içerisinde bir seçim kampanyasının yürütülmesi çağrısını başından itibaren ben de yaptım hükümet de yaptı." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Fakat ne ilginçtir ki örneğin bir Van’da billboardlara, otobüs duraklarına musluklardan kan akan resimleri bu zikrettiğiniz partinin belediyeleri astı. Bu bir tahrikti. Buna ben de hükümet de çok ciddi tepkiler ortaya koydu."

"BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUMDA MUSLUKTAN 'TISSS' SESİ GELİYORDU"

Geçen hafta Van’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Van’da baktım ki musluklardan kan akan billboardlar kaldırılmış, şimdi su akan billboardlar konulmuş. Ben de onu söylemiştim. Musluktan kan akmaz; musluktan ya çamurlu su akar ya temiz su akar veya hiç su akmaz. Çünkü İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman maalesef bunların ikisi de akmıyordu. Sadece ‘tısss’ sesi geliyordu. Sonra musluklardan su akar hale getirdik ve o gün bugündür musluklardan su akıyor."

"FUTBOLA BU İŞ KARIŞTIĞI ZAMAN, ZOR ÇIKILIR"

Yeni Diyarbakırspor-Denizli maçındaki olaylara da değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Tabii burada önemli olan şey şu: tabii Güneydoğu’da, Doğu’da tepkiler hâlâ devam ediyor. Bir basit şey söyleyeceğim, Diyarbakır’da Yeni Diyarbakırspor-Denizli maçı oynandı. Spor bu yahu. Ve uzatmalarda Denizlispor bir penaltı kazanıyor. Bu penaltıyı gole çeviriyor. Penaltıyı gole çevirip de 1-1’le Yeni Diyarbakır elenince bütün tribünler sahaya saldırıyor. Ve oradan Denizlili futbolcular, hakem filan zor kurtuluyor. Ve dün bir açıklama: Yeni Diyarbakır ligden çekildi. Bir açıklama daha: Bölgesel liglerimizi kuralım. Bu mudur siyaset? Bu mudur demokrasi? Bu mudur barış özlemi içerisinde olmak? Futbola bu iş karıştığı zaman, buradan zor çıkılır, diye düşünüyorum. Biz barış içerisinde, sükunet-suhulet içerisinde bu seçimlerin atlatılmasının mücadelesini vereceğiz. Ve bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Bunu özellikle söylemek istiyorum."