AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, Kuyumcu ve Bakırcı Çarşısı esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelini ortaya çıkaracak projeler hazırladıklarını ifade eden Erkoç, “Her metrekaresinde farklı bir medeniyetin izlerini taşıyan bu şehir Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Erkoç, Tarihi Kapalı Çarşı içerisinde faaliyet gösteren esnaflara yönelik ziyaretlerini bugünde sürdürdü. Kuyumcu ve Bakırcı Çarşısı esnafıyla buluşup, samimi sohbetler gerçekleştiren Erkoç, bölgenin turizm potansiyelini ortaya çıkartacak projeler hazırladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ı ziyaret eden yerli ve yabancı her turistin uğrak yeri olan Kapalı Çarşı'nın hak ettiği noktaya getirileceğini ifade eden Erkoç, “700-800 yıllık olan bu çarşılar bizim en büyük zenginliğimiz. Gerçekten buradaki ahilik kültürü yüzyıllardan bu yana babadan oğula geçen bir anlayışla devam etmekte. Yani burası Kahramanmaraş'ın yüz akı. Bir misafirimiz geldiği zaman ilk olarak buraya getirmekteyiz. Çok şükür belediyemiz buralara önemli yatırımlar yaptı. İnşallah biz de yeni dönemde göreve gelirsek buraya daha da önem vereceğiz. Yani kapalı çarşımız şehrimizin kalbi, merkezi olmaya devam edecek. Bu ziyaretlerimizle de esnaflarımızla hasbihal ediyoruz, konuşuyoruz, onları dinliyoruz,anlatıyoruz. Kendileri de bizleri oldukça sıcak karşılıyor. Bu ilgilerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehrin önemine de değinen Erkoç, yakalanan bu avantajı en iyi şekilde kullanacaklarını ifade etti. Kahramanmaraş'ı Nevşehir, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerin yer aldığı turizm hilali içerisine sokacaklarını kaydeden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Biz de Kahramanmaraş'ımıza dev projelerle, büyük projelerle buluşturacağız. Turizm alanında kentimizi hak ettiği yere getirmek için, toprağın altındaki zenginliklerinin ayağa kaldırılmasıyla ilgili yoğun bir çalışma gayreti içinde olacağız.Kültür bakanlığımız ve hükümetimizin de destekleriyle bu tarihi değerleri insanlığın hizmetine sunacağız. Biliyorsunuz burası Kahramanmaraş'ın tarihi yarım adası. İstanbul'un Sultanahmet Meydanı gibi. Ulucamimiz, Kapalı Çarşılarımız, Tarihi Maraş evlerimizle beraber tüm zenginliklerimizi ön plana çıkartacağız. Bu toprakların her metrekaresinde bir medeniyetin izi var. İnşallah yeni dönemde bunları ortaya çıkartacağız. Ayrıca Namık Kemal, Bağlarbaşı ve Dulkadiroğlu mahallelerimizin altında büyük bir zenginlik olan Germenicia mozaikleri var. Yeni dönemde bunları ortaya çıkartacağız. Biliyorsunuz Hatay çok sayıda yabancı turist alan bir şehrimiz, Nevşehir'e turist akını var. Gaziantep ve Şanlıurfa'da öyle. İnşallah bu hilalin içerisine Kahramanmaraş'ı da katacağız. Yeni dönemde bu tarihi değerlerin ortaya çıkartılmasından başka diğer doğal zenginliklerimizle ilgili de çalışmalarımız var. Burada müteşebbislere uygun altyapı hazırlayacağız ve Kahramanmaraş'ımız bacasız sanayi olan turizmden inşallah yeni dönemde büyük pay alacak. Bununla ilgili çok önemli projelerimiz, çok önemli çalışmalarımız var. İlerleyen zamanda projelerimizi halkımıza açıklayacağız. Halkımız ve hükümetimizin de desteğiyle inşallah Kahramanmaraş için bu büyükşehir bir milat olacak.”

Büyükşehir yasasının çıktığı dönemde eleştirilmesini de anımsatan Erkoç, “Geçmişte birileri bu büyükşehir yasasını eleştirdiler. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin kafasını karıştırmaya çalıştılar ve ”˜bu yasayla hizmet edilmez' dediler. Bu yasayla nasıl hizmet edileceğini halkımız da bize teveccüh ederse 30 Marttan sonra göstereceğiz. Çok güçlü bir ekiple, hükümetimizin de desteğiyle, kentimiz Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

GALERİCİLERE ZİYARET
Seçim çalışmalarını hafta sonu da sürdüren Erkoç, Galericiler Sitesi esnafıyla buluştu. Buradaki işyeri sahipleriyle de samimi sohbetler gerçekleştiren Erkoç, araçlarını satmak için pazara gelen vatandaşlarla da güzel diyaloglar kurdu.