Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç'a seçim bürosunda iade-i ziyarette bulundu.

KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, ziyarette yaptığı konuşmada, Erkoç'un başarılı bir belediye başkanı profili çizeceğine inandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın artık her konuda birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ederek istişare ve ortak aklı ön planda tutması gerektiğini dile getiren Öksüz, şunları anlattı:

"Çünkü hiç ummadığımız kişilerden çok iyi fikirler çıkıyor. Biz sanayide bunu yaşıyoruz.  Başkanımızın da bu konuya çok önem verdiğini memnuniyetle görüyorum. Hep birlikte el ele verip doğru projeler seçeceğiz. Bu doğru projeleri de hayata geçirmek için büyükşehir belediye başkanlığı çok önemli bir makam. Fatih Beyin bazı projeleri oda olarak bizleri çok heyecanlandırdı. Bunlardan bir tanesi Kısık yolu. Başbakanımız da bunu söyledi. Bu  proje Kahramanmaraş'ın gelişmesine büyük katkı sağlayacak."

Öksüz, havaalanının genişlemesi ve yeni hızlı tren projesinin çok önemli bir proje olarak gördüklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın bir su kenti olduğunu hatırlatan Öksüz, "Bu konuda başkanımızın yine çok güzel projeleri var. Ben tebrik, ediyorum hayırlı uğurlu olsun diyorum. 3 belediye başkan adayımızı da Ticaret ve Sanayi Odası olarak kutluyoruz" dedi.

- "Geleceği birlikte inşaa edeceğiz"

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erkoç ise ziyaretten duyduğu mutluluğu belirterek, hep birlikte Kahramanmaraş'ı inşaa edeceklerini belirtti.

Birlik ve beraberlik ile her türlü problemin çok daha kolay çözüme kavuşacağına inandığını vurgulayan Erkoç, her zaman bunun bilincinde olduklarını belirterek, "İl başkanlığımız döneminde de sanayi odamızla birlikte şehrimizin birçok sorununun çözümü için beraber hareket ettik. Özellikle de organize sanayi bölgeleri ve teşvik yasasıyla ilgili çok önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonra da bu birlikteliğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Yeni dönemde Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin marka illerinden biri haline getireceklerini kaydeden Erkoç, kentin resmi, sivil ve gönüllü tüm teşekküllerle oturup istişare yöntemiyle sorunların çözüme kavuşacağını kaydetti.

"Kahramanmaraş'ın geleceğini hep beraber inşa edeceğiz" diyen Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabi Kahramanmaraşlı müteşebbisler ülkemizin istikbal mücadelesinde çok önemli görev aldılar. Bu yatırımları yapan müteşebbislerimizi de tebrik ediyoruz. Kahramanmaraş adına da onlarla gurur duyuyoruz. Şu anda şehrimizde özellikle teşvikten sonra sanayi parseli kalmamış durumda. Bu nedenle 5 bin dönümlük bir organize sanayi bölgesi yapmak için harekete geçeceğiz. Birçok problemi yeni dönemde beraber çözerek Maraşımızı Türkiye'nin marka illerinden biri yapmayı hedefliyoruz. Bunu yapmamak için de hiçbir sebebimiz yok. Çünkü Kahramanmaraş artık büyükşehir. İnşallah işçimizle, memurumuzla, patronumuzla, esnafımızla, emeklimizle omuz omuza vereceğiz ve geleceği inşa edeceğiz.''

KMTSO heyeti, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve Onikişubat Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek ile de görüşerek adaylara başarı diledi.