Gaziantep HDP Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde geçtiğimiz hafta içerisinde bölücü terör örgütü yandaşları ile Ülkücüler arasında yaşanan kavga ve gerginliği TBMM gündemine taşıdı. 
 
 
İçişleri Bakanı Efkan ALA'nın cevaplaması istemiyle verilen önergede şu sorular soruldu:
 
1- Kendisini Ülkücü olarak tanıtan saldırgan grubun Maraş’taki herhangi bir parti ve dernekle bir ilişkisi var mıdır? Bu saldırgan grubun örgütlenmesi ve olayların organize etmesine dair bir çalışmanız var mıdır?

2- Sütçü İmam Üniversitesi’nde çıkan olaylarda üniversitenin içerisindeki güvenlik kameraları mevcut mudur? Mevcut ise bu görüntülerle ilgili hangi işlemler yapılmıştır? Bu görüntüler mevcut değilse sebebi nedir?

3- İddia edilen bu saldırgan grup üniversite öğrenciler midir? Eğer bu saldırgan grup üniversite öğrenciler değil ise kimlerden oluşmaktadır? Üniversiteye nasıl girmişlerdir?

4- Bu saldırgan grup, kesici ve benzeri aletlerle üniversite güvenliğinden içeriye nasıl geçmiştir?

5- Gözaltına alınan öğrenciler sayısı kaçtır?  Öğrencilerden kaçı saldırgan grup, kaçı saldırıya uğrayan gruptandır?  Saldırgan gruptan gözaltı olmamış ise nedeni nedir?

6- Sokak başlarını tutarak Kürt öğrencilere kimlik soran ve öğrencileri darp eden kişiler ilgili güvenlik güçlerinin herhangi bir uygulaması olmuş mudur? Eğer olmamışsa nedeni nedir?

7- Gözaltına alınıp tutuklanan Kürt öğrenciler hangi hukuki gerekçeler tutuklanmıştır?

8- 26 Şubat gecesi Kürt öğrencilerin evine saldırarak bir kişi ağırlayan kişi ve kişiler kimlerdir?  Bu ev Emniyet karakolu hemen arkasında yer almasına rağmen bu saldırgan kişiler nasıl bu kadar hareket edebilmektedirler? Saldırgan grubun emniyet güçleri ile ilişkisi olduğu iddia edilmektedir, bu iddia hakkında ne düşünüyorsunuz?  ​

Konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor'un TBMM gündeminde nasıl bir çalışma yapacağı merak konusu oldu.