Hakların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Tatvan ilçe örgütü, ilçede görev yapan basın mensuplarıyla tanışma programında bir araya geldi. HDP Tatvan İlçe Örgütü Eş Başkanı Bedirhan Epözdemir, 7 Haziran'da baraj endişeleri olmadığını belirtti, iç güvenlik paketine kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

İlçedeki özel bir kafenin toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan HDP Tatvan İlçe Örgütü Eş Başkanı Bedirhan Epözdemir, basın mensuplarına parti çalışmaları ve gündemle ilgili merak edilen konularda bilgi verdi. "Çözüm süreci bizim için çok önemli ve stratejik bir süreçtir." diyen Epözdemir, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için buna azami dikkat ediyor ve çaba şarf ediyoruz. Ancak bizim endişemiz bu yöndedir. Bisikletin pedalının çevrilmeye devam etmesidir. Bizim tarafımızda olan pedal çevrilmeye devam ediyor. Dilerim ki süreç bir yol kazasına ve sekteye uğramaz. Her neticede süreç başarıyla sonuçlanır. Bizim partimize düşen her şey yapılıyor zaten. Biz bu konuda çok samimiyiz." dedi.

HDP’nin parti olarak seçime girmesine de değinen Epözdemir, "HDP olarak elbetteki bu konuda çok umutlu ve inançlıyız. Biz inanıyoruz ki bizim baraj sorunumuz da olmayacak, bagaj sorunumuz da olmayacaktır. Biz çok rahat bir şekilde barajı aşacağız. Eğer Yunanistan ve İspanya’daki seçimler gibi Türkiye’de HDP bir sürpriz yaparsa hiç şaşmayın. Ama biliyorsunuz ki siyasette 24 saatte çok uzun bir süredir. Bu süre ne getirir ya da ne götürür hiç belli olmaz. Ama şimdiki verilere göre, yapılan kamuouyu araştırmalarına göre HDP’nin bir baraj sorunu yoktur." diye konuştu.

Barajı aşamamaları durumunu da değerlendiren Bedirhan Epözdemir, "Yüzde 10 barajını aşmazsak ne olura gelince dünya yıkılmayacak. Günün koşullarına göre mevcut sorunlara en uygun bir şekilde demokratik, barışçıl, kardeşçe yaşanılası bir düzen için, çözüm sürecinin tıkınmaması için parti olarak elimizden gelen ne ise onu yapacağız. Merkezimiz bunu planlayacak. Biz de HDP Tatvan ilçe örgütü olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

İç güvenlik paketini de eleştiren HDP Tatvan İlçe Örgütü Eş Başkanı Bedirhan Epözdemir, "İç güvenlik paketi Türkiye’yi 1990’lı yıllara geri götürebilecek tehlikeli bir projedir. Bu nedenle Parlamento'da olan ve siyasi görüşü ne olursa olsun HDP’den MHP’ye kadar herkes bu pakete karşıdır. Çünkü biz Türkiye’nin evrensel hukuk normalarına göre bir hukuk devleti, bir demokratik devlet olması arzusundayız. Ancak bir takım bahanelerle yeni polisiye önlemlerle ne Kürt sorunu çözülebilir ne de demokrasi gelebilir. Bizim de bu konudaki endişemiz bu yöndedir." ifadelerini kullandı.

Eski Bitlis Barosu Başkanı ve HDP Tatvan İlçe Örgütü Eş Başkan Yardımcısı Mezher Yürek ise şunları söyledi: "Bu yasa şu an ihtiyaç duyulan bir şey değildir. Çünkü yasaya gerekçe olarak Kobani olayları gösterildi. Oysaki Kobani olaylarının çıkma sebeplerinin neler olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Aslında hükümetin ve siyasilerin o dönemde yaptığı bir takım yanlış açıklamalardan kaynaklandı. Böyle bir yasaya ihtiyaç var mı derseniz kesinlikle yok. Polisin şu anda bile yapılan yasal düzenlemelerle eli güçlendirildi. Türkiye’de demokrasi adına yasama, yürütme ve yargı faaliyetleri iç içe girdiği anda sorunlar başlar. Bu nedenle pakete karşıyız."