HDP'li Vekilden Meclis'te Kahramanmaraş'ta alevi Köyleri Açıklaması
HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Kahramanmaraş'ta Alevi vatandaşların yaşadığı yerleşim yerlerinin yollarının yapılmadığını iddia etti.

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Kahramanmaraş'ta Alevi vatandaşların yaşadığı yerleşim yerlerinin yollarının yapılmadığını iddia etti. Coşkun konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:
"Kilometrelerce yol yaptık diyenlere buradan sormak istiyorum. Örneğin bugün Erzincan'da Maraş'ta Alevilerin yaşadığı köylere neden ulaşım sağlayabileceğimiz yollar yok."
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ CEVAP VERECEK Mİ?
Her fırsatta Kahramanmaraş üzerinden Alevi - Sünni ayrıştırması yapmaya çalışan HDP'nin bu bölücü tavrına Kahramanmaraşlı siyasilerden cevap gelip gelmeyeceği merak konusu. Konuyla ilgili özellikle Ak Parti Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının gerekli cevabı verip vermeyeceği merak konusu.
ALİ ÖZTUNÇ NASIL TEPKİ GÖSTERECEK?
Kendisi de Alevi vatandaşı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un bu bölücü ve şehrimizdeki huzur ortramını zehirleyici açıklamaya karşı tavır takınmasını bekliyoruz.
Bu şehirde yol sorunu varsa sadece Alevi köylerinde mi var, yoksa böyle bir ayırımcılık yok mu? Ali Öztunç'un Alevi-Sünni düşmanlığı yaratmaya çalışan bu açıklamaya karşı çıkmasını bekliyoruz.
Alevi köyleri içerisinde yolu olmayanlar olabilir. Ancak bu ifade ancak; örneğin Andırın ilçemizdeki sünni vatandaşlarımızın yaşadığı tüm köy ve mezralarda yol sorunu kalmadıysa haklı olabilir. Yolu olmayan Alevi köyleri varsa yolu olmayan sünni köyleri de vardır. Bunu ayırımcılığa bağlamak hainliktir ve Sayın Vekilimiz Ali Öztunç bu hainiği görecek ferasete sahiptir.
HAYRETTİN GÜNGÖR VE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI AÇIKLAMA YAPMALI
HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun'un hadsiz ve haksız açıklamalarına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile, Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı ilçe Belediye Başkanları da tepki göstermeli ve böyle bir ayırımın yapılmadığını ilan etmelidir.
Herşey beklerim, oy aldığı kesime daha fazla yardım ve hizmet ettiği gerçeği varmı elimizde var,.. Alevilerden oy alma ihtimali varmı yok...
Ama bu alevi olduklari için değil,kendilerine oy vermedikleri için...
gelsin de görsün bakalım alevi kardeşlerimizin köylerinin ne kadar güzel hizmet aldığını
şimdi görelim bakalım atom karıncamızı ne söyleyecek
DSİ nin yolu