HDP Hakkari 1. sıra milletvekili adayı Selma Irmak, Hakkari'de 3 milletvekili almalarının kendileri için yeterli olmadığını söyledi. Irmak, "Biz valinin, kaymakamın ve emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz. Çünkü demokrasi, özgürlük ve hukuk onlara da lazım." dedi.

Hakkari Belediyesi, kent merkezi ve bağlı köylerde yaşayan kanaat önderleri ve STK temsilcileri için dayanışma yemeği düzenledi. Sümbül Mahallesi'nde bulunan otogarda verilen dayanışma yemeğine gelenler, yöresel kıyafet giyen Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye başkan Vekili Nurullah Çiftçi ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılandı. HDP Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan, DBP Hakkari İl Eşbaşkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il ve ilçe belediye başkanları kentin ileri gelenleri, köylerdeki aile büyükleri ve STK temsilcileri katıldı.

HDP Hakkari 1'inci sıra milletvekili adayı Selma Irmak, Hakkari'de 3 milletvekili almalarının kendileri için yeterli olmadığını söyledi. Irmak, şöyle konuştu: "Biz valinin, kaymakamın ve emniyet müdürünün de oyunu istiyoruz. Çünkü demokrasi, özgürlük ve hukuk onlara da lazım. HDP bunun teminatıdır. Sizin kirliliklerinize biz kirlilikle karşılık veremeyiz. O oyunlarınıza biz gelemeyiz. Gelin demokratik yöntemle başarıyorsanız başarın. Başarırsanız biz sizin önünüzde saygıyla eğileceğiz. Değilse siz de bu halkın önünde saygı duymayı öğreneceksiniz. Provakasyonlara, kirli oyunlara son vereceksiniz. Bu halk size öyle bir tokat atacak ki sizin feleğiniz şaşacaktır. Bizim baraj sorunumuz yok. Baraj sorunu olan onlardır. Hakkari'de 3 milletvekili almamız yetmez. 7 Haziran seçimlerinde yüzde yüz yapacağız."