AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Ankara’da AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi. Toplantıya ilçe başkanları da katıldı. 

1- 15 ARALIK TARİHLERİNDE AÇIKLANACAK

Genel merkezin verdiği karar neticesinde adaylar 1-15 Aralık arası tarihleri arasında kamuoyu ile paylaşılacak. 

AK Partinin bu sene yerel seçimlere, E- Temayül ve Büyükşehir Belediye Başkanın çalışacağı ilçe belediye başkanını seçme uygulamasını başlatması sonucu, tüm illerde ilçe belediye başkanı adayları belirleme süreçleri başladı. Büyükşehirleri Bütünşehir olarak gören sisteme göre, Büyükşehir Belediye Başkanını merkez alarak hareket ediyor. İlçe belediye başkanlarının büyükşehir belediye başkanı ile uyumu, çalışma sırasında zıt düşmemesi gibi nedenler sıfıra indirilerek seçiliyor
KAHRAMANMARAŞ İÇİN TARİHİ KARAR
Kahramanmaraş için tarihi kararların alındığı yerin adı Ankara oldu. Merkez siyasetinde önemli bir yere sahip olan Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanına yakınlığı ile bilinen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için Ankara’da AK Parti Genel merkezinde bir araya geldi.
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör ve İlçe Başkanlarımız ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Beyi ziyaret ederek yaklaşan yerel seçimler öncesi istişarelerde bulunduk” dedi
KULİSLER NE DİYOR?
Kulislerden alınan bilgilere göre ise Onikişubat Belediyesi için 3 ismin öne çıktığı, Dulkadiroğlu için iki ismin, Pazarcık için 2 ismin, Elbistan için tek ismin, Göksun için iki ismin, Çağlayancerit için iki ismin, Ekinözü için üç ismin, Andırın için iki ismin, Türkoğlu için iki ismin, Nurhak için iki ismin öne çıktığı toplantıda ise bu isimlerin teke düşürüldüğü belirtiliyor. Yani başka bir ifade ile ilçe belediye başkan adaylarının hepsinin belli olduğu  önümüzdeki süreçte hepsinin kamuoyuna açıklanacağı belirtiliyor.