MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Karadeniz-Akdeniz otoyolunun Kahramanmaraş bölümü olan Göksun-Andırın yolunun ne zaman biteceğini sordu.

MHP'li Aycan soru önergesinde şu soruları sordu:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2008 yılında gündeme alınan ve yapımına başlanan Karadeniz Akdeniz Otoyolu beş ilin Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana sınırları içinden geçeceği bilinmektedir.

Bu kapsamda;

Karadeniz-Akdeniz otoyolu inşaatının son durumu nedir?

Otoyolun inşaatının ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?

Bu otoyolun Kahramanmaraş ayağı olan Göksun Andırın arasındaki kısmın çalışmalarında mevcut durum nedir?

Bu otoyol güzergahında herhangi bir değişiklik planlanmakta mıdır? Böyle bir değişiklik mevcut ise, gerekçesi nedir?

GÖKSUN ANDIRIN YOLU NE ZAMAN BİTRCEK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Sefer Aycan'ın soru önergesine verilen cevapta Kardeniz'i Akdneiz'e bağlayan 786 kilometrelik yolun 735 kilometresi (yüzde 94) tamamnalnmıştır.

Açıklamada Karadeniz-Akdeniz otoyolunun Kahramanmaraş bölümü ile ilgili şu ifadeler yer verildi:

"Diğer taraftan Kahramanmaraş ili Göksun - Andırın arasındaki 59 km'lik kesimin 29.1 km'si sathi kaplamalı tek yol, 4 km'si ise sathi kaaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanmıştır. Projenin kalan 25,9 km'sinin ikmal ihalesi bünyesinde yapılması ve söz konusu yolun 2021 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir.

Haber46'da yayınlanan habere göre Karadeniz Akdeniz otoyolunun 2020 yılı sonuna kadar tamamlanacağı açıklanmıştı. Yni açıklamad hedef 2021 yılı sonu olarak güncellendi.