TBMM yaklaşık 20 günlük Anayasa görüşme sürecinin en gergin gününü yaşadı. Tartışma yaratan konu ne Anayasa Mahkemesinin yapısı ne de HSYK'ya üye seçimiydi. Başbakan'ın İnönü'ye yönelik Hitler benzetmesi nedeniyle AK Parti ile CHP milletvekilleri karşı karşıya geldi. Yumruklara neden olan ise Başbakan Erdoğan'ın mal varlığıyla ilgili tartışma oldu. Milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Yumruklar konuştu. Sırların üzerine çıkan milletvekilleri oldu. Küfürler havada uçuştu. Meclis'i ziyaret edip Genel Kurul'u izleyen yabancı bir heyet bu görüntülere dayanamayıp salonu terk etti. Genel Kurul'da renkli sahneler de yaşandı. Meclis Başkanının tutumunu eleştirmek için CHP'li İsa Gök “lehte” söz aldı. CHP'li Gök “Çok sevdiği Meclis Başkanı Şahin”i kinayeli bir şekilde yerden yere vurdu.

İNÖNÜ'YE HEMŞEHRİ SAVUNMASI Meclis'te gerilim yaratan ilk kavga İnönü ve Atatürk üzerinden yaşandı. CHP'li Mevlüt Aslanoğlu hemşehrisi İnönü'yü savunarak, “Ölmüş bir insanın arkasından laf etmek günahtır. Siz günahtan korkmuyorsunuz. Ölmüş bir insanı zalime benzetmek en büyük günahtır. Siz acımasızsınız” dedi. AK Partili Mustafa Elitaş, İnönü'nün siyasi bir kişilik olarak eleştirilebileceğini belirterek, CHP'ye yüklendi: Elitaş, “İnönü naptı önce paradan Atatürk resmini çıkardı. Atatürk'ü Koruma Kanunu 1951'de çıktı. Atatürk'ü onu paralardan çıkaran CHP'den koruyorlardı. Bizim tek milli kahramanımız var o da Mustafa Kemal Atatürk" dedi.

DERDİNİZ ATATÜRK'E SÖVMEK CHP'li Haluk Koç Elitaş'ın sözlerini düzeltmek için söz aldı. Koç, “Atatürk'ü Koruma Kanunu 1950'de iktidar el değiştirdikten sonra Atatürk'e yönelik sistemli bir saldırı oldu. DP irticayı hortlatma iddiasından kaçınmak için bu kanunu çıkartmıştır. Hepsinin dilinin altında bir bakla var. Aslında Atatürk'e sövmek istiyorlar ama dilleri varmıyor” dedi. Koç'un bu sözleri milletvekillerinin ayağa kalkmasına neden oldu. IRKÇI, FAŞİST”¦ "Kanı bozuklar" sözü nedeniyle uzaklaştırma cezası alan AK Partili Ahmet Aydoğmuş, "Mert ol, cesur ol, ırkçı, faşistsin sen" dedi. CHP'liler de Aydoğmuş'a, "Başbakan gördü seni otur" diye bağırdı. Kendinden utan... İnönü kim sen kim... O olmasa burada olmazdın... sözleri havada uçuştu. Birbirlerinin üzerine yürüyen, “Dışarı çıkalım orada kavga edelim” diyen milletvekilleri zorlukla yatıştırıldı.

RECEP TAYYİP DEĞİL, RECEP BİN AHMET CHP'li Bülent Baratalı da İnönü'yü savundu. “İnönü olmasa Tayyip Erdoğan'ın adı Recep Bin Ahmet olacaktı. Güneysu'da belki mürit, belki tarikat şeyhi olacaktı” diyen Baratalı, “Ama bir tek şey olmayacaktı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmayacaktı” dedi.