Kahramanmaraşlı genç girişimci Ejder Susaçan, Akdeniz'in incisi Kahramanmaraş'ta yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiriyordu. Akdeniz bölgesinde bir ilke imza atan Susaçan, 384 konutlu, 26 AVM iş yerinin bulunduğu tasarım ödüllü Collesium Tower AVM mimarı ve müteahhiti olarak adından sıkça söz ettirmişti. Bölgede gerçekleştirdiği projelerle büyük beğeni toplayan Susaçan, Kahramanmaraş'ın önde gelen mimarları arasına da ismini yazdırdı.

İş adamı Ejder Susaçan'ın meclis üyeliği kararı birçok kesim tarafından takdirle karşılandı. Şehrin bilindik yüzü olması ve başarılı projeleri halkın dikkatini çekti. Ejder Susaçan, MHP'den Onikişubat Meclis Üyeliğine aday adayı oldu. Susaçan aday adaylığı sonrasında, Kahramanmaraş'ın en çok okunan haber sitesi Haber46'ya özel açıklamalarda bulundu.

HALKIMIZA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ

Susaçan, ''Özümüzde, biz yedi kuşaktan beri MHP’den gelen bir aile olduğumuz için sadece sektörden dolayı siyasi görevlere resmi olarak başvuramadık. Manevi olarak, kalben, aile olarak her zaman MHP’nin içerisindeydik ve desteğimizde her zaman ilk sıralardaydı. Ailemizin içerisinde de geçmiş meclis üyelerinin, parti üyelerinin, vekillerimizin de bulunduğu doğrudur. Şimdi artık kendi siyasi kararlarımı hür şekilde ifade edebilmek için MHP’ye girmiş bulunmaktayım. Şehrimizde başkanlarımızın öncülüğünde güzel projelerimizle halkımıza, milletimize güzel faydalı işler yapabilmek için meclis üyeliğine adaylığımı koymuş bulunmaktayım'' ifadelerine yer verdi.

MODERN PROJELER İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Collesium’dan önce Royal Marin residence ile 54 bağımsız alandan oluşan bir proje yaptıklarını belirten Susaçan, ''Burası da yine şehrimizde ilk kat teraslı dediğimiz kat bahçeli, güzel bir projeydi. Orda güzel bir talep görünce şehrimizde modernleşmiş projelere ağırlık verelim dedik. İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin’de bulunan güzel projelerin şehrimizde olması gerektiğini düşünerekten Cemil Kebabçıoğlu kardeşim, ortağım ile yola çıkarak projesini ikimizin üstlendiği Collesium Tower projesini şehrimize sunduk'' dedi.

COLLESİM TOWER'DA SONA GELİNDİ!

Yapımda da şu anda sona yaklaşıldığını söyleyen Susaçan, ''Kısa bir süremiz kaldı. İnşallah şehrimize daha güzel şeylerin yapılmasına vesile oluruz. İnşallah daha güzel katkılarda bulunuruz. Tabi bundan sonraki projemizde bundan geride kalmayacağına, bunun üzerinde olacağına emin olabilirsiniz. Biz birçok inşaatı bir anda yapan bir müteahhit değiliz. Bir eseri yaptıktan sonra diğer esere geçiyoruz. Tabelamızı bile dikmiyoruz. Biz bittikten sonra, ruhsatı alındıktan sonra tabelamızı dikip temelimizi atıyoruz. Aynı anda tek inşaatımız, tek şantiyemiz çalışıyor'' dedi.

KENDİMİ İŞİME ADADIM

Kendisini sadece mesleğine adadığını belirten Ejder Susaçan, Mesleğini en güzel şekilde sunmaya çalıştığını, yaptığı işleri en güzel şekilde insanlara teslim etmek istediğini söyledi. Siyaseti dışarıdan izlediğini ancak artık içerisinde olma kararı aldığını belirten Susaçan, ''Siyasi anlamda hem ülkemize hem halkımıza, milletimize faydalı işler yapabilmek için Meclis üyeliğine aday adaylığımı da koymuş bulunmaktayım. İnşallah başkanlarımızın da kararlarıyla adaylık sıralamasına girersek belediyemize, halkımıza, milletimize verimli işlerde imza atmak istiyoruz. Önerilerde bulunmak istiyoruz'' dedi.

Ejder Susaçan Kimdir?

1989 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Kahramanmaraş'ta ilköğretim, ortaokul ve liseyi tamamladıktan sonra üniversiteyi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra 2013 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta mimarlık ve müteahhitlik mesleğini yapıyor. Evlidir.