Muğla’daki milletvekillerinin partilere göre dağılımı ise değişmedi. AK Parti ve CHP oylarını artırırken MHP’nin oyları ise düştü. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP 3, AK Parti 2, MHP ise 1 milletvekilini korudu. CHP’den Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, AK Parti’den Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP’den ise Mehmet Erdoğan 26. Dönem Muğla Milletvekili olarak Meclis’e gittiler.
Heyecanla beklenen 1 Kasım Erken Genel seçimleri nihayet sonuçlandı. Partilerin ve adayların propaganda çalışmalarını tamamlamasının ardından dün seçmenler sandığa giderek son sözü söylediler. Ülke genelinde katılımın yüksek olduğu seçimlerde AK Parti 7 Haziran seçimlerine göre oy oranını yaklaşık % 10 artırırken, CHP oy oranını korudu, MHP ve HDP’nin ise oyları büyük oranlarda düştü.
Dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde 07.00’de başlayan oy kullanma işlemleri saat 16.00’da sonuçlanırken, diğer bölgelerde ise saat 08.00’de başladı 17.00’de sona erdi. Ülke genelinde yaklaşık 57 milyon seçmen sandık başına gitti.
Muğla’da sadece bir isim değişti
Muğla’da 6’sı cezaevlerinde olmak üzere kurulan 2 bin 087 sandıkta 673 bin 144 seçmen sandık başına gitti. Muğla’da kullanılan oyların yaklaşık yüzde 48’ini CHP, yüzde 31’ini AK Parti, yüzde 15’ini de MHP aldı. 7 Haziran seçimlerinde ise CHP’nin oy oranı yüzde 47, AK Parti yüzde 30, MHP de yüzde 15 olmuştu.
Resmi olmayan sonuçlara göre Muğla’daki partilere göre vekillik dağılımı değişmedi. CHP 3, AK Parti 2, MHP ise 1 milletvekilliğini korudu.
Yapılan seçimler sonucu CHP’den Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, AK Parti’den Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP’den ise Mehmet Erdoğan 26. Dönem Muğla Milletvekili olarak meclise gittiler.
Muğla’dan 26. Dönem meclise giden isimler 1’i dışında 7 Haziran seçimlerinde meclise giden isimlerin aynısıydı. CHP’den tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1. Sıra Adayı Akın Üstündağ, 2. Sıra Adayı Ömer Süha Aldan, 3. Sıra Adayı Nurettin Demir aynı sıralama ile seçildiler.
AK Parti’de ise değişen tek isim Nihat Öztürk oldu. Hasan Özyer yine 1. Sıradan seçilirken, 7 Haziran seçimlerinde meclise giden Hasan Kökten’in yerine bu kez Nihat Öztürk 2. Sıradan seçilerek meclise gitti.
MHP’de ise 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Mehmet Erdoğan 1. Sıradan seçildi.