Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti. Asiltürk, 13 Eylül'de ambulans uçakla İstanbul'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Asiltürk'ün doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı yaşadığı belirlenmişti. Bakanlar ve siyasetçiler başsağlığı mesajı yayınladı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önemli ismi Oğuzhan Asiltürk beyefendiyi kaybetmiş bulunuyoruz. Ailesine yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. İnançlı ve samimi biriydi. Bu sabah 09:00 sıralarında “kardiyak arrest” sonrası kaybetmiş bulunuyoruz. Başımız sağ olsun. Mekanı cennet olsun" dedi. Bakan Koca, 'Asiltürk'ün aşı olup, olmadığı yönündeki soruya ise Bakan Koca, 'Ailesinin rızası olmadan bu tarz bilgileri açıklamak doğru değildir' yanıtını verdi.

“VEFAT HABERİNİ BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanımız, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Beyefendi'nin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhum Oğuzhan Beye Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum.

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Görüş davasının öncülerinden, muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP

Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun.  Mekanı cennet olsun.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

“Kıymetli devlet ve siyaset adamı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun”

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, "Eski İçişleri Bakanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ

"Milli Görüş hareketinin kurucu öncülerinden değerli Oğuzhan Asiltürk ağabeyimizin vefatını derin bir üzüntü ile öğrendim. Ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun."

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLENT TURAN

"Saadet Partisi YİK Bşk, Erbakan Hocamızın dava arkadaşı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk'e Allah'tan rahmet; ailesine, Milli Görüş camiasına başsağlığı diliyoruz. Farklı siyasi ayrılıklara rağmen hep nezaketi, devlet adabı, samimiyetiyle tanıdık. Mekanı cennet olsun."

KARAMOLLAOĞLU: CAMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi.

AKŞENER: MEKÂNI CENNET OLSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski İçişleri ve Sanayi bakanlarımızdan, bir neslin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milli Görüş camiasına sabr-ı cemil niyaz ediyorum."

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

İnşaat yüksek mühendisi, siyaset ve devlet adamı, milletvekili, İçişleri eski Bakanı. 1935, Hekimhan / Malatya doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. İnşaat mühendisliğinin yanı sıra serbest müşavir­lik yaptı ve Ankara’da Asiltürk Proje adlı mühendislik bürosunu işletti. Siyasi hayatına Milli Nizam Partisi (MNP)’nde başladı ve bu parti kapatılıncaya kadar Ankara il teşkilatının başkanlığını yaptı.

Oğuzhan Asiltürk, daha sonra MNP’nin yerine kurulan Milli Selamet Partisi (MSP)’nin kurucuları arasında yer alarak 1973-77 ve 1977-80 yılları arasında iki dönem MSP Ankara Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde yasama görevi yaptı. 1973 genel seçimlerinden sonra Bülent Ecevit’in başkanlığında kurulan CHP-MSP koalisyon hükümetinin gerçekleşmesini sağlayanlardan biri oldu ve bu hükümette İçişleri Ba­kanlığına getirildi. 1975’te ve 1977’de Demirel başkanlığında kurulan Milliyetçi Cephe hükümetlerinde İç İşleri ve Sanayi Bakanı olarak görev yaptı.