Dedeoğlu, engellilerin tekerlekli sandalye, akülü araba ve beyaz baston almak için mavi kapak topladıklarını belirterek, hükümetin engellileri mavi kapak toplamaktan kurtarmasını istedi.

2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı engelliler kanunu ile engelliler konusunda çeşitli düzenlemelere gidildiğine işaret eden Dedeoğlu, “Bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, tüm yollar, kaldırımlar, yaya geçitleri, açık ve yeşil alanlar, spor alanları, sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile umuma açık her türlü özel yapılar engellilerin erişebilecekleri uygun duruma getirilmesi planlanmıştır” dedi. Dedeoğlu, bu konudaki düzenleme ve yatırımlar için hükümet, kamu kurum ve kurumlarına 7 yıllık bir süre verdiğini de ifade ederek, verilen sürenin 7 Temmuz 2012 tarihinde dolduğunu anımsattı.

Hükümetin 7 yıllık bu süreyi 3 yıl daha uzattığına dikkat çeken Dedeoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Hükümet, bu süreyi 3 yıl daha uzatarak, düzenlemeler konusunda son tarihi şimdilik 7 Temmuz 2015 olarak belirlemiştir. Hükümet, bu süre uzatımı ile engellilerimizi yeniden evlerine kapatmış ve hapsetmiştir. Açıkçası engellilerimize '3 yıl daha dışarı çıkmayın' denilmiştir.

Cadde ve sokaklarda yürüyemeyen, toplu taşım araçlarını kullanamayan, kamu kurum ve kuruluşlarına gidemeyen engelliler, yolda yürürken engellere takılmaya devam etmektedir.
10 yıllık tek başına iktidar döneminde engelli vatandaşına bir türlü sahip çıkamamıştır. Söylenenler ve engellilere verilen sözler boşa çıkmıştır.”

Dedeoğlu, umut olamayan hükümet yerine “mavi kapak”tan medet uman engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırarak, mavi kapak toplamaktan kurtarılması gerektiğini vurguladı. Dedeoğlu sözlerini “Ülkemizde yaşam mücadelesi veren 8.5 milyon engellinin istihdam ve rehabilitasyon konusunda kalıcı çalışmalar ve düzenlemeler yapılmalıdır” ifadesiyle tamamladı.