AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TMBB Milli Savunma Komisyonu üyesi Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, "Mısır'da darbe ile indirilen Cumhurbaşkanı Mursi tam manası ile arkadan vuruldu" dedi.

Ramazanoğlu, partisinin Necip Fazılk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ağustos ayı il divan toplantısında yaptığı konuşmada, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamları kınadı.

Mısır'da Sisi'nin Mursi tarafından Genel Kurmay Başkanlığına atandığını hatırlatan Ramazanoğlu, şunları kaydetti: "Şuanda cumhurbaşkanı olan zat da Mursi tarafından Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na atanmıştı. Mısır'da darbe ile indirilen Cumhurbaşkanı Mursi tam manası ile arkadan vuruldu. Bu darbeden sonra Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevlendirilen El Barady görevi üstlendikten bir süre sonra Mısır dışına çıkmış ve bir daha dönmemiştir. Gittiği yerden yaptığı açıklamalarda, Mursi'nin tuzağa düşürüldüğünü, Mısır'da derin devlet tarafından hazırlanan komplolarla kendilerinin bile aldatıldığını belirterek, Mısır'da  yaşanan şiddet olaylarının bundan sonrada beklenebileceğini ulusararası medya ile paylaştı" dedi.

Türkiye'nin en büyük sınır komşusu olan Suriye'de yaşanan olaylara Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini belirten Ramazanoğlu, "Sınırın korunması çok büyük sorumlulukları ortaya çıkarıyor. Onun için Suriye'de ortaya çıkan bu yangın tabiki ülkemizi çok yakından ilgilendirir" ifadesini kullandı.

Ramazanoğlu, Suriye'deki problemin bir an önce çözülmesinin hem bölgenin, hem de dünyanın huzuru açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Suriye'ye yönelik müdahale seneryolarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her aşamada bilgilendirildiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Son bir haftadır tartışılan ve Suriye'ye kısa süreli bir müdahale ile ilgili özellikle arka planda yapılan görüşmelerde başbakanımızın düşünceleri son derece ağırlık taşımaktadır. Bölge ile ilgili başbakanımızın fikirleri sorulmakta, burada gerçekleştirilecek askeri hareketlilikle ilgili düzenli olarak bilgilendirilmektedir. Buradaki temennimiz, Suriye'de bir an önce barışın ve huzurun hakim olması ve demokrasinin Suriye halkına çok görülmemesidir" şeklinde konuştu.