Yılışın, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Artan terör olaylarına tepki gösteren ve iktidarı eleştiren Yılışın, yaşanan acıyı yüreğinde yaşamayan hiçbir ferdin olmadığını söyledi.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu kaydeden Yılışın, "Terör sorunundaki eksiklik ve sıkıntının temeli iktidar partisidir. Bir iktidar partisi 'biz iktidar olmadan öncede terör vardı' diyemez. Bu iktidar 2002 yılında ülkeyi teslim aldığında terör olayları sıfırdı. 2002 yılında toplam şehit sayısı 7 iken artık, 2 ayda 55 şehit verir hale geldik" diye konuştu. AK Parti'nin başlattığı demokratik açılım, Ermeni ve Romen açılımlarının da herhangi bir sonuca ulaşmadığını savunan Yılışın, şunları söyledi: "Biz açılımlar öncesinde 'rotasını bilmediğimiz gemiye binmeyiz' dedik. Bunlar ne zaman 'açılım' dediyse felaketle sonuçlandı. Kürt açılımı dediler geldiğimiz nokta belli, Ermeni açılımı dediler,

Başbakan çıktı '100 bin Ermeni'yi sınır dışı edeceğim' dedi. Romen açılımı dediler, Romen vatandaşların yaşadığı mahallelerin üzerine TOKİ'leri kurdular. AB açılımı dediler, ama AB ile geldiğimiz nokta ortada, Arap dünyasına doğru döndük. Ben artık açılım lafından korkmaya başladım. Açılım oldu fiyasko, ne zaman açılım dedilerse bu ülke bir felaketle karşılaştı. O yüzden açılım deyip de daha fazla bizi yaralamaya ve kötü gidişata götürmeye bu hükümetin de, bu Başbakanın da hakkı yok."