Ünal, partisinin Türkoğlu İlçe Başkanlığını ziyaret etti, partililerle görüştü. Ünal, burada yaptığı konuşmada, yeni büyükşehir yasasıyla 30 Mart Yerel Seçimleri sonrasında bu büyükşehirlerde yeni bir döneme gireceklerini belirtti.

Yasanın mecliste görüşüldüğü zaman CHP ve MHP'nin ısrarla karşı çıktığını aktaran, özellikle CHP'nin tarihi boyunca milletin hayrına olan hiçbir kararı onaylamadığını savunan Ünal, şunları kaydetti:

"Bunlar Gezi Parkı odaklı gelişmelerde günlerce yerli ve yabancı bazı televizyonlar aracılığıyla insanları saatlerce canlı yayınlar yaparak sokaklara isyan etmeye, hukuksuzluğa çağırdılar. O kanallar, Hamburg'taki gösterileri ve Londra'da G8 olaylarındaki polis şiddetini görmedi. Ama ne zaman bizde bir sokak gösterisi olsa hemen yayına girdiler ve günlerce insanları isyana çağırdılar. O gencecik fidanların canlarına sebep oldular. Çözüm süreci başlamadan önce şehit cenazesi geldiği zaman bunlar bayram eder, cenazeler üzerinden hükümeti köşeye sıkıştırırlardı. Bunların bütün siyasetleri bundan ibaretti. Şehit cenazeleri gelmemeye başlayınca bu defa yeni bir terör şekli icat ettiler, insanları sokağa çağırıp, izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptırıp, kamu malını yakıp yıktırmaya başladılar. Bunlar şiddetten, nefretten ve gençlerimizin ölümlerinden besleniyorlar. Bunların daha bir gün milletin hayrına çözüm önerisi getirdiklerini göremezsiniz."

Ünal, AK Parti iktidarı öncesinde yüzde 44 olan faizin yüzde 11'e indiğini, bu nedenle bütçeye giren 785 milyar liranın sağlık, eğitim, ulaşım, engelliye evde bakım ve tarım destekleri olarak vatandaşa yansıtıldığını belirterek, "Biz 80 yılda yapılmayanları 12 yılda yaptık, peki 80 yılda yapılmayanların parası nereye gitti" dedi.

 

- "Vatan sevgisi imandandır"

Ünal, milliyetçiliğin lafla değil icraatla olacağına işaret ederek MHP'nin "Guru guru gadanı alayım, takur tukur yoluna öleyim" anlayışıyla hareket ettiğini öne sürdü. Ünal, şunları söyledi:

"Milliyetçilik bu milleti tutup ayağa kaldırmaktır, milliyetçilik bu milletin tarihini, vakfını ve medeniyetini baştan sona imar etmektir. 12 yılda restoresi edilmeyen bir tane ecdat yadigarı yoktur. Hatta Orhun Abideleri'ne varıncaya kadar dünyanın dört bir yanında diyar diyar ne varsa gittik bulduk ve tamir ederek ayağa kaldırdık. Bunlar milliyetçiliği, ulusalcılık yapıyor. O yüzden CHP'ye bu kadar yakınlar. 3,5 sene iktidardaydınız, döneminizde 24 tane bankanın içi boşaltıldı, Gölcük'te deprem olduğunda devlet 3 gün deprem yerine gidemedi. En sonunda iktidarlarını tamamlayamadan erken seçime gitmek zorunda kaldılar. İktidara gelirken diyorlardı ki 'Biz erkek gibi geliyoruz. Her şeyi erkek gibi çözeceğiz.' Sonra erkek gibi geldiler, ürkek gibi gittiler. Vatan sevgisi imandandır. Sevgi emek, çalışma ve yorulmadır. Recep Tayyip Erdoğan'a bakarsanız emeği ve gece gündüz çalışmayı ve kendisini ülkesine feda etmek nedir görürsünüz."

Mahir Ünal, milletin verdiği yetkiye saygı duyulmasını beklediklerini belirterek, iktidara gelemeyeceklerini anlayan zihniyetin 12 yıldan bu yana her türlü darbeyi denediğini, şimdi ise kaset ve yolsuzluk oyununa başvurduklarını, bunun da tutmadığı için yeni yöntem arayışına girdiklerini öne sürdü.