Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "HSYK seçimleri ile ilgili açıklamam bir kısım medya tarafından saptırıldı" dedi.

Kurban Bayramını seçim bölgesi olan Kahramanmaraş'ta geçiren Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı ve basın mensuplarına çeşitli açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz günlerde HSYK seçimleriyle alakalı açıklamalarının yine bir kısım medya tarafından bağlamından koparılarak yayınlandığına dikkat çeken Ünal, “Hatırlarsınız HSYK'yla ilgili bir açıklama yaptım. Yaptığım açıklamada ben ”˜bizim liste kazanmazsa seçim gayri meşrudur' diye bir ifade kullanmadım. Benim kullandığım ifade şuydu, ”˜Hakimler, savcılar yüksek kurulunun şu anki seçimlerine meşru olmayan bir irade, yani paralel yapının seçimlere müdahale meşru değildir.' Çünkü bu irade meşru değildir. Milletten kaynağını almayan, meşrutiyetini almayan hiçbir irade meşru değildir. Ama bizim açıklamalarımızı bağlamından kopararak kullandılar. Şimdi bizim böyle bir bakış açımız olamaz. Çünkü Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu anayasal çerçevede yapılan bir seçimdir. Nihayetinde bu seçimlerin sonuçları meşru sonuçlardır. Bunları bağlamından koparmamak lazım” diye konuştu.