Ünal, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde, insanoğlunun mücadele ve kavgasını artık sandıkta verdiğini söyledi.

Sandıkta tecelli eden millet iradesine inanmayanların buna saygı duymayı öğreneceğini dile getiren Ünal, muhalefet partilerinin ise "seçim olmamış ve yenilgiye uğramamış" gibi davrandığını savundu. 

Milletin, yerel yönetimlerde iktidarı "AK Parti'ye verdiğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

"Baktığınız zaman sanki bu olmamış gibi davranıyorlar. Şimdi buyurgan bir dille 'siz şöyle yapmalısınız, böyle yapmalısınız' diyorlar. Bizim ne yapacağımıza millet karar verir. Siz kimsiniz ve ne hakla bize ne yapacağımızı söylüyorsunuz. İstişare edecekseniz, siyaset içerisinde müzakere edecekseniz olur. Ama aldığınız oy kadar konuşacaksınız. Milletin size gösterdiği teveccüh kadar konuşacaksınız. Milletin verdiği yetkiye saygı duyacaksınız. Milletin iradesine yani sandığa saygı duymasını öğreneceksiniz. Öyle yüzde 15 oy alıp yüzde 100 gibi konuşamazsınız. Artık Türkiye'de bu son seçimle birlikte bir şey kesin ve net olarak ortaya çıkmıştır. Millet kendi iradesi üzerinde oyun oynanmasına asla izin vermiyor. Kaset, şantaj ve montajla siyaset dizayn edilmez."

- "Millet her şeyi görüyor"

Ünal; halkın, egemenliğine, iradesine, sandığına ve demokrasisine sahip çıktığı belirtti.

Milletin, Recep Tayyip Erdoğan'a ve  AK Parti'ye oynanan oyunları görüp bozduğunu anlatan Ünal, "Milletin geleceğine, istikrarına ve büyümesine dair hiçbir projeleri olmayan, meydanlarda yalanlardan ve iftiradan başka bir şey konuşamayan kifayetsiz muhterisler de bu seçimlerde dersini aldı" şeklinde konuştu. 

Bazılarının Türkiye'yi uluslararası alanda dünyaya şikayet ettiğini anlatan Ünal, "Seçimden önce yaptıkları operasyonlarla seçimden sonra oluşturdukları belgelerle, 'Türkiye'yi Suriye'de savaş suçlusu yapabilir miyiz', 'El-Kaide üzerinden Türkiye'yi uluslararası alanda zor duruma düşürebilir miyiz', 'Türkiye'nin kimyasal kullanılmasında Suriye'de sorumluluğu vardır' gibi bir iftirayı manşetlerine taşımaktan utanmayanlar, çekinmeyenler bir siyasi partinin seçim koordinasyon merkezi gibi çalıştı. Millet her şeyi görüyor" diye konuştu.