Güvenç'in adaylık için söz aldığı iddia edilirken, Eşref Fakıbaba'nın bir kez daha aday gösterilmeyeceği iddiası şehirde büyük yankı buldu. 500 kadar kişi, Topçu Meydanı'nda Vali Güvenç'in adaylığını protesto etti.

Dün aniden kentten ayrılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İstanbul'a gitti. Şuan İstanbul'da bulunan Celalettin Güvenç'in Başbakan Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlarını açıklayacağı Salı günü Ankara'ya gideceği öğrenildi.

TOPÇU MEYDANI'NDA KÜÇÜK ÇAPLI PROTESTO

Saat 12.00'de Topçu Meydanı'nda toplanan çoğunluğu taşeron işçilerden oluşan kalabalık ardından sloganlar eşliğinde eski valilik binasına doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar yanlarında getirdikleri ceketleri de havaya fırlatarak, "Yerli aday istiyoruz. Urfalı olsun çamurdan olsun" diye açıklamada bulundu.

BELEDİYE BİNASINA YÜRÜDÜLER

Eski valilik binasından belediyeye doğru yürüyüşe geçen eylemci grup, belediye binası önünde de bir süre protestosuna devam etti.

Burada attıkları ''Vali Maraş'a, Urfalı uyan Urfa'ya sahip çık'' gibi sloganlarla Urfalı olmayan bir başkan istemediklerini belirten kalabalık, bir süre burada slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CELALETTİN GÜVENÇ KİMDİR?

1959 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. 1983 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini iyi derece ile bitirdikten sonra 18.05.1984 yılında İçişleri Bakanlığında Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak Kamu hizmetine başladı.

Sırasıyla Zonguldak Devrek, Çorum Kargı Kaymakam Vekilliklerinde bulundu. Hatay Altınözü, Şırnak Beytüşşebap, Gümüşhane Kürtün Kaymakamlığı yaptıktan sonra 2 yıl süreyle Adıyaman Vali yardımcılığı görevini yürüttü. 1990-1991 yıllarında 1 yıl süreyle ABD'nin Atlanta kentinde dil eğitimi aldı.

1995 yılında İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. 8 yıl bu görevi yaptıktan sonra 13.05.2003 yılında Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı görevine başladı. 12.09.2004 tarihinde Erzurum Valililiği görevine başladı. 27.04.2008 günü Resmi Gazete'de yayınlanan 21.04.2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Manisa Valiliğine atandı. Manisa Valiliği görevine 17.05.2008 tarihinde başladı.

7 yıllık vali olan Celalettin Güvenç Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç'in ağabeyi.

Vali Güvenç görev yaptığı yerlerde KÖYDES çalışmalarıyla ön plana çıkan bir isim.

Kaynak: Haber7