Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, zorlu bir Beşiktaş maçının kendilerini beklediğini söyledi. Avcı, Emre Belözoğlu'nun ise sakatlığından dolayı Beşiktaş maçında olmayacağı bilgisini verdi. Ayrıca tecrübeli teknik adam, gelen şehit haberleri sonrası enerjilerinin de düştüğünü kaydetti.

Süper Lig Hasan Doğan 4. haftasında Beşiktaş ile oynayacak Medipol Başakşehir'de hazırlıklar sürüyor. İdman önce teknik direktör Abdullah Avcı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avcı, ilk olarak son günlerde artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şehitlere başsağlığı dileyen Avcı, "Ülkemiz adına sıkıntılı süreçler yaşıyoruz. Enerjimiz düştü. Bir oyun oynuyoruz bazen kaybediyoruz bazen kazanıyoruz ama hayatın içinde daha farklı değerler var. Şehitlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Ama devletimiz çok güçlü bir ülke. Bununda altından en sağlıklı şekilde kalkacaktır. Biz de bunun için elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Milli aranın son bulmasıyla liglere yeniden başlandığını belirten tecrübeli teknik adam, "Diğer tarafta da yarış devam ediyor. Mesleğimiz bu sonuçta. Ligler milli aradan çıktı. Milli takımımızı da tebrik ediyoruz. Umarım ekim ayında da play-off oynamaya hak kazanacaklardır." diyerek takım hakkında şu bilgileri verdi:

"Bu arada bizim sekiz futbolcumuz milli takımlarda idi. İki üç tanede sakatımız vardı. Ama geri kalan mevcutlarla fiziksel durumumuzu koruyarak haftayı tamamladık. Kasımpaşa ile de bir hazırlık maçı yaptık. Hafta başından itibaren yeniden çalışıyoruz. Mevcut kadronun içinde bir tek Emre Belözoğlu yok. Antrenmanda sakatlandı. Beşiktaş maçında oynayamayacak. Embriyo'nu ilk yarıyı kapattı zaten. Semik Şentürk ise sakat daha hazır değil."

Hafta sonu Beşiktaş ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacaklarını da kaydeden Avcı, "Ve ligin özellikle son üç senedir saygı duyduğum Beşiktaş, sahada doğru organize olan renkli bir oyuncu grubuna sahip. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Zorluk derecesi karşılıklı ama. Onlar adına da zorlu olacak. Biz geçen sene yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Geçen sene ligin dördüncü haftasına girerkende üç puanımız vardı bugünde üç puanımız var. Oyun olarak geliştirdiğimiz şeyler var. Evet maç kaybettik ama istatistik verilere göre artan oyun kalitemiz var. Umarım bunu bir standart haline getirerek ligin yine yukarılarında dolaşan herkesin saygı duyduğu, çekindiği ve bununla ilgili sonuçlar alan takım oluruz. Ve son olarak şunu söyleyeyim hafta sonu güzel bir maç olacak uzun zamandır böyle güzel bir maç oynamamıştık. Olimpiyat stadında da uzun süre oynamadık. Güzel bir müsabaka olacak ve umarım karşılığını biz alırız." diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Abdullah Avcı ve takım oyuncuları idman öncesi üzerilerinde Türk bayrağı olan tişörtlerle basın mensuplarına poz verdi.