Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 11. olağan genel kurulunda mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı bu göreve tekrar seçildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) 11. olağan genel kurulu Ankara'da yapıldı. Genel kurula toplam 459 delegenin 422'si katıldı. Oy kullanan 414 delegenin 388 oyunu alan mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı bu göreve tekrar seçildi. Oylamada 11 geçersiz sayılırken 15 oy ise boş çıktı.

Genel kurulun ardından tekrar başkanlığa seçilen Abdurrahman Arıcı yaptığı açıklamada, hakem camiasını bulunduğu konumdan daha üst seviyeye çıkaramak istediklerini çıtayı bulunduğu noktadan daha üst yerlere getireceklerini kaydetti. Profesyonel hakemlikle ilgili düşüncelerini paylaşan Arıcı, "Bu konu TFF'nin üzerinde çalıştığı bir konuydu. Hakem arkadaşlarımızla görüşüldü. Hem TFF hem, MHK'nin projesi olarak yapılan anlaşma da şimdilik üç ay olarak imzalandı." diyerek şöyle devam etti:

"Bu bir başlangıç ve profesyonel hakemliğe geçiş için çok önemli. Bunu dernek olarak destekliyoruz. Bundan sonra bu başlangıcın diğer klasmandaki hakem arkadaşlara uygulanmasının takipçisi olacağız. Çünkü, Türkiye’de kendi branşlarında iş bulmayan arkadaşlarımız da var. Belirli bir seviyeye gelmiş, üst klasman, FİFA hakemi olmuş arkadaşlarımız gelecek kaygısı içinde olmamaması lazım. Bir güvencedir bu ve ben daha iyi olacağı inancındayım. Üç ay sonunda diğer arkadaşlarla da görüşülüp anlaşma yapılıp, sınırlarının da genişletilmesini arzu etmekteyiz."

Son olarak hakem performanslarına değinen Arıcı, "Hakem hataları gündeme geldikçe eleştiriler oluyor. Bizim amacımız, hakem hatalarını asgariye indirilmesi konusunda çalışmak. Hakemlerimize hemen hemen her hafta eğitimler veriliyor. Profesyonel hakemlikle beraber hataların da daha da azalacağını düşünüyorum. Ama, bu geçiş sürecinde, hakem hataları olmayacak diye bir şey yok. Muhakkak ki hakemde insan olduğu için işin içinde hata olmaması mümkün değil." diye konuştu.