PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Süper Lig'e veda eden Balıkesirspor’dan kaleci Emrullah Şalk ile sağ bek Uğur Akdemir’i renklerine bağladı.

Adana Demirspor’da Sedat Sözlü başkan seçilmesinin ardından transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Lacivert mavililer, dün Fatih Karagümrük’ten Anıl’ın ardından bugün de Balıkesirspor’dan kaleci Emrullah Şalk ve Uğur Akdemir ile anlaştı. Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri’nde 1 yıllık opsiyonlu sözleşmeye imza atan başarılı sporcular, Adana Demirspor’u 1. Lig'e çıkarma adına söz verdi.

Törende konuşan Başkan Sedat Sözlü, transferde ince eleyip sık dokuduklarını söyledi. Teknik heyet ve yöneticiler ile sabahlara kadar bunun muhasebesini yaptıklarını belirten Sözlü, bugün de Emrullah Şalk ve Uğur Akdemir ile anlaştıklarını vurguladı. Emrullah Şalk ve Uğur Akdemir’in kendilerini isteyen Süper Lig ekipleri varken Adana Demirspor’u tercih ettiğini ifade eden Sözlü, bunun kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini dile getirdi. Transfer çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sözlü, Mehmet Batdal ve Yekta Kurtuluş ile de görüştüklerini, bu oyuncuların Süper Lig’de devam etmek istedikleri için bu transferlerden vazgeçtiklerini açıkladı. Sözlü, yabancı transferlerini de yarın duyurmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

EMRULLAH ŞALK: DEMİRSPOR CAMİASINA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Samsunspor, Konyaspor ve Balıkesirspor’da şampiyonluklar yaşayan kaleci Emrullah Şalk da transferin her iki takım açısından hayırlı olmasını diledi. Büyük bir camiaya geldiklerinin farkında olduğunu ifade eden Emrullah Şalk, "Adana Demirspor’da Süper Lig hasreti var, inşallah çok süper bir sinerji oluşturup bu sene bu ligi götürebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah biz de elimizden gelen bütün katkıyı vererek Demirspor camiasına faydalı olmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Sağbek Uğur Akdemir de, çok sıcak bir karşılama olduğunu söyleyerek, "Güzel bir şehir, seyirci grubu güzel, şampiyonluğa hasret bir grup var. Allah nasip ederse bu sene inşallah bu hasreti sonlandıracağız. Kazasız belasız inşallah güzel bir sezon olur." diye konuştu.