Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Büyük Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda birinci olan güreşçilere Akkuyu Nükleer A.Ş'den televizyon hediye edildi.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 59, 75 ve 98 kilolarda güreşçiler mindere çıktı. Müsabakalar sonunda 59 kiloda Mustafa Sağlam, 75 kiloda Şeref Tüfenk, 98 kiloda İlker Genel birincilik kürsüsüne çıktı. Birincilere, Akkuyu Nükleer A.Ş tarafından televizyon hediye edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da izlediği 350 güreşçinin katıldığı şampiyona 8 Mart Pazar günü sona erecek. Şampiyona sonunda elemelerde ilk 3'e giren sporcular, milli takım hazırlık kampına katılmaya hak kazanacağı bildirildi.

Şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş, şampiyonayı Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmış bir şehirde düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Aktaş, ”Akdeniz oyunlarında en başarılı spor dalı güreş oldu. Sadece bir siklette madalya alamadık.” dedi. 12-28 Haziran'da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek 1. Avrupa Oyunları’na katılacak oyuncuların seçimi için bu şampiyonanın çok önemli bir aşama olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Federasyon olarak bir prensip ortaya koyduk. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olmayı hedefliyoruz. İnşallah bu sene de bunu başarırız. Akabinde dünya şampiyonası var. Dünya şampiyonası bizim için çok daha önemli. Çünkü dünya şampiyonası, aynı zamanda olimpiyat oyunlarının kalifikasyon müsabakası. Dünya şampiyonasında ilk 6'ya giren sporcular, direkt olimpiyatlara katılma hakkı kazanacaklar. Biz inanıyoruz ki o şampiyonada da başarılı olup tam takım olarak olimpiyatlara katılma hakkı elde edip daha sonra olimpiyatlarda madalyalar alacağız." dedi.