Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif AŞ Sorumlusu Ali Dürüst, cumartesi akşamı Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıyı bir kez daha kınadı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Merkezi'nde yapılan toplantının bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Abdürrahim Albayrak, olayların bitmesi için ciddi kanunlara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Süper Lig'in 26. haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesine yapılanın Türk futboluna yapılmış en büyük darbe olduğunu belirten Albayrak, "Olayların bitmesi için ciddi kanunların alınması lazım. Fenerbahçe'ye yapılan saldırı Türk futbola verilmiş en büyük darbedir. Dün maçımızı gündüz oynamamıza rağmen statta 52 bin kişiyi bulamadık. Taraftar bulamadığımız bir ortamda bu olaylar yaşanınca seyircinin kaçmasına sebebiyet veriyor. Böyle bir ortamda hangi yabancı veya yerli kuruluştan göğüs reklamı alabilirsiniz. Fenerbahçe'ye yapılan olay üzücü, futbola ekonomik olarak vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz. Allah'tan futbolculara birşey olmadı." diye konuştu.

Galatasaray Sportif AŞ Sorumlusu Ali Dürüst de "Fenerbahçe'ye yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bir kez daha onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Burada Türk futbolunun problemlerini konuştuk. Maçların ertelenmesi buna hep beraber karar aldık. Bu olaylara karşı olduğumuzu gösterme adına alınan bir karardı. İnşallah son olur." dedi.

Bir gazetecinin, 'Fenerbahçe'ye yapılan olay sonrasında yabancı oyunclar korktu. Oyunculara neler söyleyeceksiniz?' sorusuna ise Dürüst, "Hepimizin altından kalkması gereken bir olay. Türkiye'ye yakışmayan bir durum yaşandı. İnşallah ilk adım atıldı. Bu krizden fırsat yaratıp sonunu getireceğiz." diye cevap verdi.