Burdur Özel Alpaslan Ali Can ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri, okul sporları kapsamında düzenlenen masa tenisi turnuvalarında il şampiyonu oldu.

Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çayboyu Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda okullar arası masa tenisi turnuvası düzenledi. Turnuvalarda Özel Alpaslan Ali Can Koleji öğrencileri, küçük erkekler ve küçük kızlarda il birincisi derecesi alırken; minik kızlar ve minik erkeklerde ise il ikincisi oldu. Kolej, bu derecelerle toplamda dört kupa ve 12 madalya kazanarak il müsabakalarında büyük başarı elde etti.

Yarışmalardan sonra açıklama yapan kolejin müdürü Aydın Demirci, "Beden Eğitimi öğretmenimiz Ömer Faruk Koca nezaretinde çalışan masa tenisi takımı öğrencilerimiz, yoğun bir çalışma süreci yaşadı. Tenis takımı okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek şampiyon oldu. Bundan sonraki süreçlerde ilimizi gurup maçlarında Türkiye genelinde temsil edecek olan bu çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum. Okul olarak öğrencilerimizi spor yapmaya teşvik ediyoruz. Bunun sebebi de spor yapan öğrencilerin akademik başarılarının da yükseleceğine inanmamızdır. Bu başarı öğrencilerimizin alın teridir, onların başarısıdır. Müsabakalarda dereceye giren okulumuz öğrencilerini, onları çalıştıran hocalarını ve çocuklarına destek olan velilerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yapılan karşılaşmalar neticesinden kategorilerinde dereceye giren isimler ise şunlar: "Müberra Sena Öncel, T. Işıl Gül Özarslan, Selenay Kara, M.Yiğit Uğur, Salahaddin Gülmüş, Arda Uzman, Zeliha Oğuzhanoğlu, Ayşe Berra Akalın, Elif Sare Mutlu, İbrahim Ergin, Hasan Gökdemir, Ömer Faruk Eş."