Fenerbahçe’nin Portekizli savunma oyuncusu Bruno Alves, sahada sert mücadele ettiği yönündeki eleştirilere, "Takımımın renklerini savunmayı seviyorum." şeklinde karşılık verdi.

Fenerbahçe, ikinci yarı hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenmanın ardından tecrübeli oyuncu Bruno Alves, ilk olarak kamp değerlendirmesinde bulundu. Antrenmanların çok iyi geçtiğini belirten Alves, "Ligin ilk karşılaşmasına güçlü girmek için çalışmalarımız devam ediyor. Belki çalışmalar ağır oluyor, ama kamp dönemlerinde normaldir. Takım olarak iyi bir seviyedeyiz ancak kendimizi daha da geliştirmeliyiz." diye konuştu.

Ligin ilk yarısında Galatasaray’la yaptıkları derbi maçta gördüğü kırmızı kart ve ardından yaşanan süreci ‘zorlu bir zaman dilimi’ olarak adlandıran Alves, "Ama her zaman önümüze bakmalıyız diye düşünürüm. Bunların hepsini geride bıraktım. Ben güçlü bir şekilde, sert bir şekilde antrenman yapmayı seviyorum, takımımın renklerinin savunmayı takımımı savunmayı seviyorum. Ve takımımı savunmak için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

İnsanların hayat boyu bir şey öğrendiğini kaydeden Alves, "Önemli olan önümüze bakabilmektir. En büyük destekçim ailem ve takım arkadaşlarım oldu. Aynı zamanda Ertan Balaban benim Türkiye’den tanıdığım arkadaşım bana zor dönemde yardımcı oldu. Bu dönemden sonra daha güçlü bir şekilde döndüm." ifadelerini kullandı.

Galatasaray’la oynanan karşılaşmada gördüğü kırmızı kartın tekrar sorulması üzerine Alves, "Öncelikle duygu yüklü karşılaşmalar. Ama ben her zaman takımımı savunmak isterim ve her zaman en iyisini vermek istiyorum. Açıklaması zordur, bu tarz durumlar her zaman olabilir. Ben her zaman takımımın kazanmasını isterim. Ben her zaman aynı insan olmaya devam edeceğim çünkü böyle biriyim ve böyle oynuyorum." şeklinde konuştu.

ALVES’TEN EGEMEN’E ÖVGÜ

Alves, takım arkadaşı Egemen Korkmaz hakkında da övgüyle bahsetti. Egemen’in çok büyük oyuncu ve lider olduğunu dile getiren Alves, "Ben onunla da bir çok kez bunu konuştum bence en iyi Türk oyuncularından biri. Aynı zamanda hocamız için de zor bir durum çok fazla seçenek var; ama bu tarz rekabetler takım için iyidir. Fenerbahçe her zaman iyi oyunculara sahip olacaktır. Önemli olan şampiyonluk." ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo’nun ligin ikinci yarısında oynanacak Fenerbahçe – Galatasaray derbisiyle ilgili ifadelerinin sorulması üzerine de Alves, "Ben tamamen kendi takımımı düşünüyorum. İyi çalışmayı düşünüyorum. Hazır olmayı ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayı düşünüyorum. Bizim için önemli olan galibiyetlerle yolumuza gol yemeden devam etmektir. Galatasaray maçının zamanı geldiğinde yapmamız gereken oynamak ve kazanmaktır. Futbolda her şey olabilir bizim için en önemli olan kazanmaktır." diye cevap verdi.