A Milli Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollandalı gazetecinin 'Ankara'daki terör olayları sonrası nasıl motive oluyorsunuz?' sorusu sonrası açıklama yaparken duygulandı. Terim'in zaman zaman konuşmakta zorlandığı gözlendi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda ile yapacağı kritik maç öncesi Fatih Terim basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Hollandalı gazetecinin 'Ankara'daki terör olayları sonrası nasıl motive oluyorsunuz?' sorusu üzerine Terim, şunları kaydetti: "Açıkçası zor bir durum. Milli Takım bu ülkenin başka bir parçası. Hepimiz bu ülkenin bir parçasıyız. Bu çocuklarda ülkenin en önemli mesajını vermek için didiniyorlar. Böyle bir ortam içerisinde bunları duymak hiçbirimiz için sağlıklı değil. Nasıl ayakta duruyoruz bilmiyorum ama Allah yardım ediyor. 9 yaşındaki bir çocuk bu durumlardan ölüyorsa, 3,5 yaşındaki bir çocuğun başına mermi giriyorsa ve yine 9 yaşındaki Veysel'i dinledim avukat olmak istiyormuş büyüyünce. İnsanın yüreği acıyor. Kilişe laflardan uzak durmaya çalışıyorum. Hayat devam ediyor ama insanları empati yapmaya çağırıyorum. O zaman daha acı ve batıcı oluyor. Allah göstermesin inşallah. Artık herkesin limiti bu işleri önlemek adına dolmuştur umarım. Ülkemde bir daha böyle şeyler görmek istemiyorum.

Yapılacak tek şey bizim Milli Takım'da bir araya gelişimiz, beraberliğimiz. Devam etmesi lazım. Ömrümüz boyunca gördüğümüz tek şey ay-yıldız oldu. Allah hepimizin acısını hafifletsin, ülkemize de sağlık versin. Hollandalı gazeteciye bu konuda teşekkür ediyorum. 'Hayat devam ediyor' kelimesinden hoşlanmıyorum. Bu kelimelerden uzak durum, içimdekini söylemeye çalışıyorum."

Tecrübeli teknik adam açıklama yaparken duygulandı ve zaman zaman konuşmakta zorluk çektiği gözlemlendi.