Antalyaspor Kulübü Derneği, Ronaldinho ve Eto’o gibi yıldız transferlerine karşı çıktı. Dernek üyeleri Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve kulüp yönetime Ronaldinho ve Eto’o transferleri ile ilgili de ilginç göndermede bulundu. Dernek üyeleri, “Eğer bir pasta varsa o pastanın üstünde çilek çok güzel görünür. Ama senin pastan yok.” dedi.
Antalyaspor Kulübü Derneği üyeleri ve anonim şirketi hissedarlarından oluşan bir grup, Antalyaspor Hasan Subaşı Tesisi önünde basın toplantısı yaparak son günlerde kırmızı-beyazlı kulüp için adı geçen transferleri eleştirdi.
Eto'o, Ronaldinho ve Afellay'la yapılan transfer görüşmeleriyle Türkiye ve dünya spor gündemine yerleşen Antalyaspor'da kulüp hissedarları başkaldırdı. Kulüp hissedarları adına açıklamada bulunan Recep Güler, maliyeti yüksek transferlere karşı olduklarını vurgularken, mevcut Başkan Gültekin Gencer'in, seçimden vazgeçmesini de endişeyle karşıladıklarını söyledi.
Şampiyonluk sevinçlerinin alınan kararla yarıda kaldığına vurgu yapan Güler, “Antalyaspor'da yapılan transfer görüşmeleri, gündem değiştirmek için yapılıyor ve geleceğine ciddi zararlar veriyor. Bu transferlere kesinlikle karşıyız. Antalyaspor'un bu noktalara gelmesinde sessiz kalan Kulüp Derneği Yönetim Kurulu ve Başkanı Nafız Tanır da sorumludur. 3 Temmuz'da yapılacak genel kurulun seçimli olmasını talep ediyoruz.” dedi.

‘PASTA VARSA ÜSTÜNDE ÇİLEK GÜZEL OLUR’

Antalyaspor yönetiminin ‘proje transfer’ olarak adlandırdığı isimlere karşı çıkan Recep Güler, bu transferlerin amacının tamamen gündem değiştirmek olduğunu, bu görüşmelerin kırmızı-beyazlı kulübe zarar vereceğini vurguladı. Görüşmelere de kesinlikle karşı olduklarını dile getiren Güler, “Kulübü daha fazla bataklığa sürüklemeden, geleceğini karartmadan 3 Temmuz'da yapılacak genel kurulu seçimli hale getirmesini Antalyasporlular olarak talep etmekteyiz. Eğer bir pasta varsa o pastanın üstünde çilek çok güzel görünür. Senin pastan yok, alt takımın yok. Eğer 'Eto'o ve Ronaldinho gelecek' diye stada insanlar gelecekse, gelmesin Antalyaspor aşkı ile doldursunlar. İyi bir düzen kurulursa biz baş tacı yaparız.” diye konuştu.

‘AYRANI YOK İÇMEYE’
Yapılan transfer görüşmeleriyle ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan Kulüp Hissedarı Süleyman Turan ise şu sözleri kullandı: “Siz hangi Ronaldinho'nun, Eto'o'nun transferinden bahsediyorsunuz? Ayranı yok içmeye, tahtaravanla gider... devamını siz biliyorsunuz. Eto'o'yu getirseniz ne olacak, 34 yaşında... Gerçek yaşını da bilmiyoruz. Madem o kadar paranız var, gidin önce borçları temizleyin. Bu kulüpte kimin eli kimin cebinde belli değil."
Basın açıklamasını kulüp binasının önünde yapmalarının nedenini açıklayan kulüp hissedarı Süleyman Turan, Vakıf Başkanı Ali Yılmaz’ın toplantıyı dışarıda yapın şeklinde talimat verdiği için burada yaptıklarını açıkladı.

DERNEK YÖNETİMİ TOPLANDI
Öte yandan adı geçen transferlerle ilgili olarak Başkan Gültekin Gencer'in yanı sıra Vakıf Başkanı Ali Yılmaz'ı da davet ederek olağanüstü toplanan Antalyaspor Kulübü Derneği, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, cumartesi günü divan kurulu üyelerinin de katılımıyla bir toplantı yapılacağı ve transferlerle ilgili kararın alınacağı ifade edildi.