Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, Medicana Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Keşke Setkus’un golünü biz atabilseydik. Setkus yemeseydi de o zaman içimizde bir sevinç olabilirdi. Şu an o hatadan gelen bir gol bizi çok mutlu etmedi. Burada bir acı var, burada bir sıkıntı, üzüntü var. ’Cenaze evinde düğün olmaz’ diyorlar ya onun için de Setkus’a geçmiş olsun diyorum" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor’da müsabakanın ardından Teknik Direktör Cihat Arslan müsabakayı değerlendirdi. Arslan, "Sezonun belki de en kötü ilk yarısını oynadık. Maçın geneli için de aynısını söyleyebiliriz. Dün çok zorlu bir yolculuk yaşadık 11 saat sonra Sivas’a ulaşabildik. Gece 1’de oteldeydik. Bugün bu oyunumuza çok etki etti. Stresli bir maçtı Sivas adına önemli bir maçtı. İlk yarı itibariyle baktığımızda ortada bir futbol yoktu. Ama Sivas ikinci yarı öne geçmeyi başardı skoru da koruyacak duruma geldi. İkinci yarı son yirmi dakika toparlandık. Sivasspor’da skoru korumak için telaş yaptı. Biz de ondan biraz faydalandık" dedi.
"HATADAN GELEN GOL BİZİ MUTLU ETMEDİ"
Setkus’un yediği gole değinen Arslan, "Keşke Setkus’un golünü biz atabilseydik. Setkus yemeseydi de o zaman içimizde bir sevinç olabilirdi. Şu an o hatadan gelen bir gol bizi çok mutlu etmedi. Burada bir acı var, burada bir sıkıntı, üzüntü var. ’Cenaze evinde düğün olmaz’ diyorlar ya onun için de Setkus’a geçmiş olsun diyorum. Onun adına çok üzüntülüyüm. Kimse istemezdi. Maçı çok fazla tahlil edecek bir maç olmadı. Onun için bir analiz yapsak yanlış olur. Sivasspor’a bundan sonra başarılar diliyorum. İnşallah mücadeleleri devam eder" diye konuştu.
Bir basın mensubunun golden sonra ne düşündünüz sorusu üzerine Arslan, "Ben kader ağlarını örmüş dedim. İçimden bu geçti. Böyle bir gol yiyorsanız. Bu sadece kaderle açıklanır. Bunu başka türlü açıklamaya kalkarsanız. Bence cevabını bulamazsınız. Ben üzüldüm kendi adıma sevinirdim ama Setkus’un o golü bir insan olarak beni üzdü. Keşke golü biz atsaydık. O zaman daha çok sevinirdim" cevabını verdi.
Arslan sözlerini şöyle tamamladı:
"Biz de küme düştük geçmişte. Ama bu çok acı ben bu kadar üzüldüysem yaşayan Allah bilir ne kadar üzüldü. Allah yardım etsin. İlk 6 hedefimiz var en azından o yolda bir puan aldık."