Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Özgür Yankaya'nın Şükrü Saracoğlu Stadı'na bir daha gelemeyeceğini, gelirse de stattan çıkamayacağını söyledi.

Yıldırım, Sarı-lacivertli kulübün akşam saatlerinde Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya'nın yönetimine tepki gösteren Başkan Yıldırım, "Özgür Yankaya bir daha bizim maça gelemez, gelirse de o stattan çıkamaz." dedi.

Hakemlerin de hatalar yapabileceğini ve bunu kabul ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Hakemin hata yaptığını Futbol Federasyonu ve MHK kabul eder. Maç içinde birçok pozisyonda Özgür Yankaya hatalar yapmıştır. Mehmet Topal'a yapılan hareket sonrasında zaten hakemde dağılmıştır. Yardımcısı onu uyararak Akhisar Belediyesporlu oyuncuyu atması gerektiğini söylemiştir. Dördüncü hakemin 'Özgür at' dediğini maalesef MHK Başkanı Yusuf Namoğlu duymamıştır. Bizim kaçta oyuncumuz dördüncü hakemler nedeniyle atılmıştır. MHK hakemimiz hata yaptı gerekli cezayı vereceğiz deseydi bir problem olmayacaktı. Maalesef Özgür Yankaya maçı katletti. MHK tarafından da Özgür Yankaya'ya 8.2 notu verilemez. Hakem hataları Trabzonspor maçıyla başladı." dedi.

'SAHANIN ORTASINDA OTURURUM'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Özgür Yankaya'nın bundan sonra Fenrebahçe maçlarına verilmesi halinde taraftarların büyük tepkiler göstereceğini vurgulayarak, "Zaten gelirse o stattan çıkamaz. Taraftarlar maçın başından sonuna kadar tepki gösterir. Bizi zorlamasınlar valla sahanın ortasında otururum."

Aziz Yıldırım, hafta sonu Konyaspor ile oynanacak maç öncesinde de Konyasporlu yöneticilerin hakemler konusunda da açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Öte yandan Fenrebahçe Kulübü Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın başarısız da olsa devam edeceğini kaydeden Aziz Yıldırım, "İsmail Hoca'ya söyledik, antrenör olarak belirledik. Başarılı olsa da başarısız olsa da devam edecek." dedi.