Erzurum'da ortaokullar arası düzenlenen basketbol şampiyonasında Sabancı Ortaokulu takımını final karşılaşmasında ezici bir sayı üstünlüğü ile yenen Özel Aziziye Eğitim Kurumları Ortaokul Basketbol Takımı il birinciliğini elde etti. Aziziyeli öğrenciler 3 yıl üst üste namağlup ünvanla il birinciliğini bu sezonda başta takıma kaptırmadı.

Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Yeni Erzurumspor Salonu'nda düzenlendi. Rakiplerini ezici sayı üstünlüğü ile mağlup eden Aziziye Ortaokulu basketbol takımı final maçında Sabancı Ortaokulu takımını 27- 19 mağlup etti. Elde edilen birincilikte Aziziye Ortaokulu basketbol takımı 3 yıl üst üste şampiyonluk elde etmiş oldu. Geçen yıl Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum’u temsil eden ve Bölgede de birinci olan Özel Aziziye Ortaokulu Yıldız Basket Takımı bu sene de bölge final maçlarında da Erzurum’u temsil etme hakkını elde etti.

Okul Müdürü Hüseyin Çelik, uluslararası ve ulusal bilimsel yarışmalarda elde ettikleri başarıların yanı sıra sporda da öğrencilerin güzel sonuçlar almasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çelik, yıldızlar basketbol takımı oyuncularının derslerinde de aynı başarıyı gösterdiğine vurgu yaparak, "Öğrencilerimiz basketbolda 3 dönem üst üste na mağlup olarak şampiyonluğu elde. Hedefimiz bölge birinciliğini kazanıp, Türkiye şampiyonluğunda ilk üçe girebilmek. Öğrencilerimiz basketbolun yanı sıra diğer spor branşlarında da ulusal ve uluslararası dereceler elde etmekte. Bu da bizleri ve öğrencilerimizi mutlu etmekte" diye konuştu.