Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurduğu ve kurduktan 40 gün sonra vefat eden babasının kendisine bıraktığı takımı maddi imkansızlıklara ve zorluklara rağmen şampiyon yapan genç başkan, şampiyonluk maçının son düdüğü ile sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Ereğli'de 4 takımın yer aldığı ikinci amatör kümede mücadelede eden Zonguldak Ereğlispor takımı, Beyçayırı Stadı’nda aynı puana sahip olan Yenimahallespor'u 4 - 0 gibi net bir skorla yenerek şampiyon oldu. Şampiyon takım, önümüzdeki sezon birinci amatör kümede mücadele edecek.

Geçen sene Zonguldak Ereğlispor'u takımını kuran, ancak takımı kurduktan 40 gün sonra vefat eden babası Mehmet Kocaman'ın emanetini alan Kaan Kocaman, bu sezon sonunda babasından yadigar kalan takımı şampiyon yaptı. Şampiyonluk yarışında mücadele ettiği Yenimahalle'yle Beyçayırı Stadı’nda karşılaşan Zonguldak Ereğlispor'da kulüp başkanı Kaan kocaman, maç boyunca dua etti. Maçtan 4 - 0 gibi net bir skorla ayrılan ve şampiyon olan takımın başkanı Kaan Kocaman, göz yaşlarına boğuldu.

"ÇOK ZORLUKLAR GEÇİRDİM, FELÇ GEÇİREN ANNEM HASTA YATAĞINDA BU MAÇI SORDU"

Maç sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Kaan Kocaman, "Çok zorluklar geçirdim. Babam kulübü kurduktan 40 gün sonra vefat etti. Onun ruhu şad olsun. İkinci senemizde çıktık. Annem beyin kanaması geçirdi. Felç oldu. O haliyle bu maçı soruyor. Mutluyuz. Rabbime milyonlarca kez şükürler olsun. İlk günden beri çok zorluklar yaşadık. Maçımızın son gün saati bile bilerek değiştirildi. Ona rağmen çok mutlu olduk." dedi.

Sahaya takımının yanına inen Kaan Kocaman futbolcularını tek tek kutladı. Takımına bu sevinci yaşattığı için binlerce kez teşekkür eden Kocaman, ilçedeki iş adamlarına da sitemde bulundu.

Maddi imkansızlıklara rağmen Zonguldak' ta yetişip il dışında yaşayan sporseverlerin katkıları ile ayakta durmaya çalıştığını kaydeden Kaan Kocaman, "Ereğli'de hiç bir destek görmedik. İstanbul'da, Ankara'da isminin açıklanmasını istemediğimiz burada yetişmiş spor adamlarından destek gördüm. Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Ben bugün çok mutluyum. Babamın ruhu şad olsun. Kurduktan 40 gün sonra vefat etti. Göremedi burayı. Bu takımı saha da göremedi. Şampiyonluk ona armağan olsun. Bundan sonra eklimden geleni babam ve bu aslanlar için yapacağım." dedi.

Şampiyonluk kupasını alan futbolcular, takım hocası Erkan Kılıçarslan ile kulüp başkanı Kaan Kocaman'ı havaya fırlattı. Başkan Kocaman, takıma şampiyonluk primi olarak Antalya'da 5 günlük tatile götüreceklerini kaydetti.