Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. haftasında İstanbul Başakşehir, konuk ettiği Fenerbahçe'yle 2-2 berabere kalırken Avrupa iddiasını sürdürdü. Bu sonuçla Galatasaray da şampiyonluğunu resmen ilan etti. Fenerbahçe müsabakayı 7 kişi tamamladı.

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı maçın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı. İstanbul Başakşehir'i 2-0 öne geçiren golleri 53 ve 62. dakikalarda Mehmet Batdal kaydetti. Konuk Fenerbahçe 80. dakikada Diego Ribas'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi. 84. dakikada Mehmet Topuz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakırken, sarı lacivertli ekip 88. dakikada Pierre Webo'nun golüyle skor 2-2 oldu.

Bu dakikadan sonra maçta gerginlik artarken kaleye gitmekte olan topu elle kesen Bruno Alves 90+3. dakikada hem penaltıya neden oldu hem de kırmızı kart gördü. Pozisyona itiraz eden ve hakemle tartışan Caner Erkin de kırmızı kartla oyun dışına giderken Fenerbahçe sahada 8 kişi kaldı. 90+5. dakikada da Pierre Webo rakibine yaptığı sert hareket sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Fenerbahçe de maçı 7 kişiyle tamamladı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 71 yaparken 2. sırada kaldı. Galatasaray ise ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibinin 5 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. İstanbul Başakşehir ise 58 puanla 4. sıradaki yerini korudu.