Büyük Bayanlar Karate Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin, haziran ayında Bakü'de gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları'nda en az iki altın madalya beklediklerini açıkladı.
Bayan Karate Milli Takımı, Azerbaycan'ın Başkent'i Bakü'de 12-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları'nın hazırlıklarını İstanbul'da sürdürüyor.
İlkkez düzenlenecek Avrupa Oyunları'nın önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Milli Takım Antrenörü Ercin, "Hazırlıklarımız gayet iyi gidiyor. Avrupa Şampiyonası mart ayında bitti. Son kamp dönemindeyiz. Avrupa Oyunları'nın ilk defa yapılacak olması ve karateninde içinde olması ekstra önem arzediyor. Buradaki hedefimiz en yukarılarılara çıkıp altın madalyalar kazanmaktır." dedi.
Karate Bayan Milli Takım Teknik Direktörü İbrahim Ercin, Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'ndaki hedeflerini ise şöyle açıkladı:
"Bu şampiyona kendi evimizde olsa farklı konuşurduk. Ama ben en az iki altın madalya bekliyorum. Her kategoride de ikincilik ve üçüncülük bekliyoruz. Mücadele edeceğimiz 6 kategoride de madalya almak istiyoruz."
Şampiyonanın Bakü'de olmasını bir avantaj olarak değerlendiren Ercin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Turnuvanın Bakü'de olması bizim için avantaj. Sporcu ve antrenörlerini tanıyoruz. Azerbaycan'ın başarılı sporcuları yok. Bizim için bu avantaj olacak. Onlar başarılı olamadığı zaman bizi destekleyeceklerdir."

SPORCULAR: ALTIN MADALYA HEDEFLİYORUZ
Kumite 50 kiloda 2014 Dünya ve Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik ve +68 kiloda 2015 Avrupa ikincisi Meltem Hocaoğlu, hedeflerinin altın madalya olduğunu ifada etti.
Şampiyon sporcumuz Serap Özçelik, kamp çalışmalarının iyi geçtiğini ifade ederek, "Bakü'de en iyi performansı sergilemek istiyorum. Rakiplerin hepsi birbirinden güçlü. Zaten hepsinin dünya şampiyonlukları veya ikincilikleri var. Hedefimiz her zaman zirveyi oynamaktır. Benim hedefim de kürsünün zirvesinde yer almaktır. En iyi performansı ortaya koyup zirvede yer almak istiyorum." dedi.
2015 yılında Avrupa İkincisi olan Meltem Hocaoğlu da "En yüksek performansa ulaşmak için çaba sarfediyoruz. Son şampiyonuda Avrupa ikincisi oldu. Yüksek hedefime ulaşmak için bir tık görüyorum. Zorlayıcı bir şampiyona olacak. Bu şampiyonada en iyisi ben olacağıma inanıyorum. Bakü'de bize büyük destek olacağına inanıyorum." diye konuştu.