Bir yaşında elini traktörün pervanesine kaptıran bedensel engelli güreşçi Dilaver Edir, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutmak istediğini söyledi. Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen 14-15 Yaş Minikler Güreş Ligi Ter­fi Müsabakaları'nda üst düzey performans sergileyen Dilaver Edir, Avrupa ve dünya şampiyonluklarının yanı sıra olimpiyat­larda da Türk Bayrağı'nı dalgalandırarak tarihe geçmek iste­diğini dile getirdi.

2 yıl önce kendisi gibi güreşçi olan abisinin is­teği üzerine ata sporu ile tanıştığını dile getiren Dilaver Edir, minderi çok sevdiğini ve herhangi bir zorluk yaşamadığını be­lirtti. Edir, "Çankırı Ömer Topuz Güreş Spor Kulübü bünye­sinde antrenörüm Hüseyin Sarıca gözetiminde hazırlıklarımı sürdürüyorum. Mindere ilk çıktığımda rakibim bile şaşkınlık yaşıyor ama ben bu duruma alıştım ve mücadele ederken tek elimin olmadığını unutuyorum." dedi.

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'ın destekleriyle güreştiğini hatırlatan güreşçi Edir, hedefleri hakkında ise şunları söyledi:
"Engelli olduğum için evde oturmayı ve insanlarla konuş­mamayı tercih etseydim, kendimi hayattan tamamen soyutla­mış olacaktım, ama ben mücadele etmeyi ve engelimi yen­meyi tercih ettim. Bedensel engelli insanların da bu hayatta bir şeyler başarabileceğini kanıtlamak istiyorum. Bir gün, olimpiyatlarda şanlı bayrağımızı dalgalandırarak engellilerin Hamza Yerlikaya'sı olacağım.''