Süper Lig’in 23. haftasında Medicana Sivasspor karşılaşması için Sivas’a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticileri maç öncesi kahvaltıda ağırlandı.

Osmanağa Konağı’nda gerçekleştirilen programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Medicana Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve İstanbul’dan karşılaşma için Sivas’a gelen kulüp yöneticileri katıldı.

Oldukça sıcak ve samimi bir havada geçen kahvaltıda söz alarak davetten ötürü teşekkür eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Sivas, Mecnun Başkandan ötürü bizim evimiz gibi. Bizim zor günlerimizde, her sıkıntımızda bize yapıcı yaklaşan ve spordaki Fair-Play’in ne demek olduğunu bize yaşatan bir kardeşimizdir. Her geldiğimizde sağ olsun bizi çok iyi ağırladı. Herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek 2013-2014 sezonundaki 3-0’lık Medicana Sivasspor galibiyetine esprili bir dille atıfta bulundu.

Beşiktaş’ı Avrupa kupalarındaki başarılarından ötürü tebrik eden Sivasspor Başkanı Otyakmaz ise yaptığı açıklamada, "Sivasspor olarak Beşiktaş maçındaki tarih değişikliği konusunda kendilerine yardımcı olduk. Sayın başkanın istediği şekilde maçı pazar gününe aldık. Artık uygun iklimi sağladık, kendi avantajlarımızı da bir tarafa bırakarak Beşiktaş Avrupa’da başarılı olsun diye kendimizi riske attık. İnşallah en iyi şekilde mücadele edeceğiz." ifadelerini kullanarak Orman’a esprili bir şekilde cevap verdi.

Daha sonra konuşan Başkan Aydın ise Beşiktaş’ın Avrupa kupalarındaki başarılarına değinerek, "Her futbol severin gönlünde taht kurdu. İnşallah bu başarısı final ve sonrasında da devam eder. Futbolu çok seven birisi olarak futbolun dostluk ve kardeşlik çizgisinin dışına çıkmamasını istiyorum.İnşallah bu maçta da Sivasspor’un kazanmasını arzu ediyoruz. Beşiktaş’a Avrupa yolunda başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Vali Âlim Barut ise lig maçlarının barış içinde bir yarış olarak devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Huzursuzlukların, kavgaların geride kalmasını temenni ediyorum. Sahada güzel bir maç oynansın ama kazanan Sivasspor olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Âlim Barut , Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a, Belediye Başkanı Aydın kulüp yöneticilerinden Yalçın Kaya Yılmaz’a, Sivasspor Kulüp Başkanı Otyakmaz ise Metin Albayrak’a üzerinde Divriği Ulu Cami’nin gravürü yer alan tablo hediye etti. Beşiktaş Başkanı Orman ve yöneticiler de Vali Barut ve Başkan Aydın’a üzerlerinde isimleri yazılı olan Beşiktaş forması takdim etti.