Türkiye'yi temsil eden Vadi Spor Kulübü'nün milli sporcuları, Bulgaristan'da yapılan Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü.

Çankırı Vadi Spor Kulübü'nün Türkiye şampiyonu olan 3 sporcusu, Bulgaristan'ın başşehri Sofya'da yapılan Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası'na katıldı. 19-21 yaş gurubunda bayanlar +75 kilogramda yarışan Nurbanu Karayel, sağ kolda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya, aynı yaş ve kategoride yarışan Mümine Yılmaz sağ kolda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Bedensel engelliler kategorisinde +75 kilogramda yarışan 'Demirbilek' lakaplı sporcu Şaban Mazak ise sol kolda Avrupa ikinciliğine ulaşarak gümüş madalya, sağ kolda Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Şaban Mazak bu başarısı ile kariyerinin en büyük derecesine ulaştı.

Vadi Spor Kulübü ve Bilek Güreşi Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapan Selahattin Çöpten'in başında bulunduğu Türk takımı, 19 altın, 17 gümüş, 19 bronz madalya ve 5 kupa alarak Avrupa 2'ncisi oldu. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bilek Güreşi Takımı 16 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya alarak Avrupa şampiyonu oldu.

Sporcular, Malezya'da yapılacak olan dünya şampiyonasına da katılacak.