Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Çaykur Rizespor'u deplasmanda 2-1 yenerek liderliğe yükselen Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, rakipleri karşısında harika ve çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Bilic, maçın ardında düzenlenen basın toplantısında, "Harika ve çok önemli bir galibiyet aldık. Aslında maça çok gevşek başladık ve ilk yarıda rakibin sürekli gerisindeydik. İstek olarak da yetersizdik.Belki, 'kağıt üzerinde rakipten iyiyiz ve kazanırız nasılsa' diye düşündük ama futbol böyle değil. Devre arasında tavrımızı değiştirmemiz gerektiğini söyledik oyuncularımıza. Bunda başarılı olduk, daha iyi oynamaya başladık.Garip bir ikinci yarı oynandı. İki kırmızı kart ve bir penaltı vardı." dedi.

Çaykur Rizesporlu oyuncuların kırmızı kartı görmesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine Bilic, "İlk kırmızı kartla ilgili bir yorum yapamam. Çünkü hakemle rakip oyuncu arasındaki diyaloğu bilmiyorum. İkincisinin tekrarını islemedim, ama tehlikeli bir müdahale olduğunu düşünüyorum. Doğru bir kırmızı karttı bence." diye konuştu.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Hikmet Karaman ise, "İlk 45 dakika oyunumuz iyi ama hucüm bölgesinde daha tehlikeli olabilirdik. Bu arkadaşlardan biri sağlıklı olsaydı biz golü ilk devre bulabilirdik. Nihayetinde son yarım saatlik bizim açımızdan dezavantajlı iki kırmızı kart. Ortada sekiz kişi kaleci ile birlikte dokuz kişi kaldık. Hamle gücü bizden yüksek bir takım ama ona rağmen tek pozisyon yok. Penaltı golü ile mağlup olmak üzüntü verici. Dolayısıyla iki kırmızı kart gördük.Sarı kart gören oyuncular maç içinde daha dikkatli olması lazım. Aynı şekilde Koray'ın daha dikkatli olması lazım .Kontrollü olsa son 30 dakikaya 11'e 11 girsek maç çok daha farklı olurdu." ifadelerini kullandı.

Karaman, şunları söyledi; "İki kişi eksik olmamıza rağmen iyi mücadele eden rakibe pozisyon vermeyen oyuncularımızın bu mücadelesinin puansız kalması üzüntü verici. Maç sonunda şunu ortaya koyduk. İyi bir takım olma yolunda çok kararlıyız. Son yarım satte bu karakteri takımım ortaya koydu. Hem daha iyi oynayan hemde sonuçları alan bir Rizespor gelecek. Hakem kararları doğru mu? Doğru. Şimdi hakeme 'Allah belanı versin' dememeli. Oyuncumu suçlamıyorum. Biz büyük takıma karşı oynuyoruz. On kişi kalamazsın. Biz iki kişi eksik kaldık. Beşiktaş Fener'e karşı iki kişi eksik oynayamazsın. Bunları doğru konuşursak oyuncularımız gelişir.Beşiktaş karşısında maç 1-1 takımını eksik bırakıyorsun. Maç yerine hakemi tartışırsak gelişemeyiz ama kırmızı kart olmazsa maç çok farklı biter."