Antalya’da düzenlenen okullar arası okçuluk yarışması yıldızlar makaralı yaylar dalında Adana Özel Burç Çukurova Öğrencisi Şevval Öğütcü Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya’da okullar arası okçuluk yarışması düzenlendi. Türkiye’nin değişik illerinden yüzlerce sporcunun katıldığı yarışmada genç okçular derece elde etmek için ter döktü. İlk gün yapılan sırlama atışlarında yıldızlar dalında Adana’dan yarışmaya katılan Burç Çukurova Ortaokulu öğrencisi Şevval Öğütcü, sıralama atışlarında birinci oldu. Atışlarda da rakiplerini art arda eleyen Öğütçü, finale kaldı. Finalde rakibini 5 puan ile geride bırakan makaralı yay sporcusu Şevval Öğütcü, Türkiye şampiyonu oldu.

ŞEVVAL ÖĞÜTÇÜ: HEDEFİM AVRUPA DERECESİ
Türkiye şampiyonu olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şevval Öğütcü, hedefinin Avrupa’da dereceye girmek olduğunu söyledi. Antrenörleri Mehmet Darılmaz, Selma Darılmaz ve Akın Eskitütüncü’nün başarısında büyük emeği olduğunu ifade eden Şevval Öğütcü, okul yöneticilerinin de her zaman desteğini gördüğünü ifade etti.

Özel Burç Çukurova Ortaokulu Müdürü İlhami Kara öğrencileri Şevval Öğütçü’nün daha önce de pek çok başarıları olduğunu ifade etti. Son yarışmada da Türkiye birinciliğini kazanmış olmasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kara, Adana’ya bu başarıyı getirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğrencileri Şevval Öğütcü’nün il bazındaki yarışlarda da pek çok derecelerinin yanı sıra Türkiye genelinde dördüncülük ve üçüncülüğünün bulunduğunu hatırlatan İlhami Kara, eğitimde olduğu kadar birçok spor branşında da iddialı olduklarını belirtti. İlhami Kara, “Eğitim bizim için öncelikli. Ancak biz öğrencilerimizi kendi yeteneklerine uygun spor dallarına da yönlendiriyor ve çalışmak imkanı veriyoruz. Spor, onların derslerine de katkıda bulunuyor. Düzenli çalışma, disiplin ve emek, öğrencilerimize girmiş oldukları spor müsabakalarında büyük başarılar getiriyor. Öğrencimizin göstermiş olduğu bu başarı bizleri çok mutlu etti, kendisini tebrik ediyorum. Antrenörlerine de emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.