Lig şampiyonu Galatasaray ile dördüncülük şansını son haftada kaybeden Bursaspor, Türkiye Kupası finalinde Bursa Atatürk Stadı’nda 25 bin taraftar önünde karşı karşıya geliyor.

Karşılaşmaya iki takım taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Her iki kulübe de ayrılan 11 bin kişilik bilet, maç saatinden günler önce bitirilmişti. Karşılmayı, 7 bin civarında Galatasaraylı olmak üzere toplam 19 bin civarında biletli taraftarın izlediği öğrenildi. Taraftarlar, kendi oyuncuları adına sık sık tezahürat yaptı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, sık sık yaptıkları tezahüratlar ve ünlü atkı şovları ile stadı renklendirdi. Taraftarlar, Maraton tribünü ikiye bölünerek birbirinden ayrıldı. Araya ise koltukların büyük bir bölümü boş bırakılarak polis yerleştirildi.

GALATASARAY TARAFTARLARINDAN DÜRÜST VE ALBAYRAK PANKARTI

Bursaspor taraftarları, "Tertemiz Futbolumuz Tüm Rütbelere Bedel" pankartı açtı. Galatasaray taraftarları ise şampiyonluk kutlamaları sırasında küstürülen Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ı unutmadı. Sarı kırmızılı taraftarlar, "Emek verenler hafızalardan silinmez, sizlerin hakkı asla ödenmez Dürüst - Albayrak" yazılı pankart açtı

BURSASPOR İKİNCİ KEZ KAZANMAK İSTİYOR

Karşılaşmaya büyük önem veren Bursaspor, kendi sahasında galip gelerek kupayı ikinci kez müzesine götürmek istiyor. Yeşil-beyazlılar, 29 sene önce Sedat 3’ün ellerinde yükselen kupayı, bu kez Atatürk Stadı’nda kaldırmak istiyor. Bursaspor, şimdiye kadar 5 kez kupa finali oynamış, bir kez kupayı almayı başarmıştı.

GALATASARAY KUPAYI EN ÇOK KAZANAN TAKIM

Galatasaray ise kupayı şimdiye kadar 15 kez kazandı. İlk ve son kupanın sahibi olan sarı kırmızılı takım, şimdiye kadar 20 final oynadı. Ülkenin, kupayı en çok kazanan takımı unvanını elinde bulunduran Galatasaray, bu sezon lig şampiyonluğunun ardından Türkiye Kupası’nı da kazanarak sezonu iki kupa ile taçlandırmak istiyor.

KUPANIN GOLCÜSÜ BAKAMBU

Finale kadar oynadığı 12 maçın 6’ısın kazanan, 5 beraberlik ve bir mağlubiyet alan Bursaspor, kupa maçlarında 24 gol kaydetti. Kalesinde ise 10 gol gördü. Kupada iki maçta hat-trick yapan Bakambu 8 golle en çok gol atan oyuncu unvanına sahip. Volkan Şen’in 4, Fernandao’nun 3, Traore ve Josue’nin 2’şer golü bulunuyor. Holmen, Serdar Aziz ve Belluschi de birer gole sahip. Galatasaray’da ise takımın kupadaki en golcü oyuncusu ise 7 golle Pandev oldu. Olcan ve Yekta 4'er, Selçuk İnan ve Sneijder 3'er, Bruma ve Emre Çolak 2'şer, Umut, Hamit, Sinan, Yasin, Burak Yılmaz, Dzemaili, Sabri ve Melo da birer gol attı.

GALATASARAY'DA MUSLERA, BURSASPOR’DA SERDAR YOK

Copa America'ya hazırlık kapsamında Guetemala ile özel maç yapacak Uruguay Milli Takımı'nın kadrosuna davet edilen Fernando Muslera, kupa finalinde yok. Muslera’nın yerine Sinan görev yapacak. Bursaspor’da ise 34. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Serdar Aziz, final maçında yer alamadı. Teknik Direktör Şenol Güneş, Serdar Aziz'in yerine genç oyuncu Ertuğrul Ersoy'a ilk 11'de forma şansı verdi.

BURSASPOR BEYAZ MAZİ FORMA İLE

Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerince yapılan toplantıda, Bursaspor'un müsabakaya "Beyaz Mazi" forma, beyaz şortuyla, kalecisinin ise mavi şortuyla çıkması kararlaştırıldı. Galatasaray ise sarı kırmızı çubuklu forma ile sahaya çıktı.

ARINÇ VE MÜEZZİNĞLU MAÇI İZLEDİ

Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu stadı gelerek karşılaşmayı izledi.